Kup Hrvatske za pjeskaše otišao u Pulu i Zagreb, naše odbojkašice nesretno ispale na ždrijeb

Odbojkašice Banjole iz Pule pobjednice su ovogodišnjeg Kupa Hrvatske

Odbojkašice na pijesku HAOK Žal Banjole iz Pule i pjeskaši KOP Sigeta iz Zagreba osvajači su ovogodišnjeg seniorskog Kupa Hrvatske koji je odigran prošlog vikenda kraj Gradskih bazena u Čakovcu. Nastupilo je sedam muških i osam ženskih klubova, a među njima i obje ekipe našeg KOP Čakovec koji je odlično organizirao ovogodišnju završnicu hrvatskog kupa.

Nesretno ispadanje ženske ekipe KOP-a Čakovec

Ana Šverko, Ema Mrkić, Antea Damaška, Dunja Milin, Jana Milin Herceg i Erika Drviš u Pulu nose pobjednički pehar nakon što su na terenima KOP Čakovec redom pobijedili splitski KOP Žnjan, KOP Retfalu Osijek i na kraju u finalu KOP Siget iz Zagreba.

Da bi došli do pobjede u Kupu Hrvatske odbojkaši KOP Sigeta pobijedili su KOP Retfalu u četvrtfinalu, KOP Vukovar u polufinalnoj utakmici, da bi u finalu nadjačali gradskog rivala KOP Zagreb tako da su Zelenika, Pribanić, Martinko, Skorin, Dolenec i Martinko nakon dužeg vremena osvajači kup natjecanja.

Odbojkaši KOP-a Siget prvaci su ovogodišnjeg izdanja hrvatskog kupa

Od domaćih predstavnika iz KOP Čakovec muški su za protivnike su dobili KOP Zagreb. Prvi je na pijesak izašao par Antonijo Juras i Dražen Vincek koji protiv M. Jurkovića i M. Repaka u cijelom susretu vodio bespoštednu i neizvjesnu borbu do samoga kraja susreta. Više sreće i koncentracije ima zagrebački par, dovoljno govori podatak da su prvi set dobili tijesno, kao i drugi sa 23:21.

Drugi naš par Ivan Novak i Deni Vuk na drugoj strani imaju D. Šapinu i D. Baboka. Neizvjesnost je do sredine seta, završnica u oba seta pripada za nijansu kvalitetnijim Zagrepčanima. Porazom od 0:2 naši su se oprostili od daljnjeg natjecanja.

Što se tiče našeg ženskog tima igrale su protiv KOP Jarun i nesretno ispale. U prvom susretu novoformirani par Iva Bulović i Jana Paljak igrale su protiv L. Kalinić i E. Banić iz KOP Jarun. Nikako nisu uspjele postići kontinuitet u igri, imaju previše oscilacija i gube oba seta osvojivši ukupno 26 poena.

U drugom susretu Iva Hranilović i Klara Škvorc imaju zahtjevnu zadaću, protivnice ne smiju osvojiti više od 25 poena kako bi se plasirale u polufinalne borbe. U prvom setu sve se odvija u korist Čakovčanki, sigurnom igrom protivnicama prepuštaju 10 poena. Odlučujući drugi set do sredine seta ravnopravna borba da bi završnica pripala našim djevojkama. Zbrajaju se setovi, rezultat je 2:2, poeni 68:68.

Odbojkašice KOP-a Čakovec nesretno su ispale iz daljnjeg natjecanja jer nisu imale sreću u ždrijebu nakon neodlučenog rezultata protiv Jaruna

Nevjerojatni scenarij, u pravilniku o Kup natjecanju stoji da u slučaju poravnatog rezultata, ždrijebom se odlučuje tko ide u daljnje natjecanje. Zagrepčanke su sretnije ruke i idu u polufinale, šok kod domaćih djevojaka, drugi puta više sreće u ždrijebu.

Odlična organizacija

Domaćin natjecanja KOP Čakovec i ovog puta se pokazao kao odličan organizator natjecanja koje je održano pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Grada Čakovca.

Pohvale idu i na račun djelatnika Ekoma za tehničku podršku, a gosti su bili ugodno iznenađeni uređenjem okoliša i urednosti cijelog objekta.

OVDJE pogledajte atraktivnu foto galeriju s finala Kupa Hrvatske u odbojci na pijesku koji je odigran u Čakovcu.

 

Ostavi komentar