KUD Mihovljan održao koncert na adventu u Mađarskoj

Pjevačka skupina KUD Mihovljan, uz pratnju TS Vragolani, u nedjelju, 5. prosinca, u crkvi Sv.Duha u Šopronu u Mađarskoj održala je adventski koncert.

Crkvom su se orile hrvatske adventske pjesme koje su mnogim posjetiteljima na lica izmamile radost, ali i suze na oči, podsjetivši ih na svoje hrvatske korijene. Kudovci iz Mihovljana koncert su završili neizostavnom izvedbom međimurske himne Međimurje kak si lepo zeleno.

Na povratku iz Šoprona uz pratnju i stručno vođenje domaćina, potpredsjednika Šopronske hrvatske Narodne samouprave Dr. Ferenca Payrits, u mjestu Koljnof u kojem živi većina gradišćanskih Hrvata iz Mađarske, obišli su crkvu Blažene Djevice Marije.

Kako bi se kod Hrvata koji žive u inozemstvu sačuvali i njegovali hrvatski korijeni, te zadržala i jačala ljubav prema domovini Hrvatskoj veoma je važna svaka promocija i predstavljanje kulturne i tradicijske baštine Republike Hrvatske u krajevima gdje Hrvatska nacionalna manjina obitava.

Članice i članovi KUD-a Mihovljan s ponosom već godinama neumorno i uspješno to i čine, te planiraju i dalje nastaviti promovirati lijepo naše Međimurje.

Ostavi komentar