Krš i lom: Skrivio nesreću između Kotoribe i Donje Dubrava s 1,73 promila u krvi

Pijana vožnja, ilustracija
Pijana vožnja, ilustracija

Na prometnicama Međimurske županije tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama (dva vozača i dva putnika zadobili su lake tjelesne ozljede) i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača. Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 28-godišnjeg vozača koji je sudjelovao u prometnoj nesreći, a koja se dogodila u subotu, 9. travnja 2022. godine oko 3,20 sati na kolniku županijske ceste između Kotoribe i Donje Dubrave.

Naime, 28-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,73 g/kg i prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć).

Zbog toga je izlaskom iz desnog zavoja izgubio nadzor nad vozilom i sišao izvan kolnika u desno, gdje je udario u metalnu zaštitnu ogradu.

Vozilom hitne pomoći vozač i putnik iz njegovog vozila su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su zadobili lake tjelesne ozljede.

Protiv vozača pokrenut je prekršajni postupak.

 

Ostavi komentar