Krenuli su radovi na novom vatrogasnom spremištu DVD-a Nedelišće

Potpisivanjem ugovora u zgradi Općine Nedelišće, označen je početak radova na izgradnji novog vatrogasnog spremišta u Nedelišću.

U ponedjeljak 12. travnja 2021. godine službeno su počeli radovi na novom spremištu u nastavku postojećeg vatrogasnog doma, u dvorištu restorana Lipa. Ukupna cijena projekta procjenjuje se na više od 4 milijuna kuna, i većinom će se financirati novcima Općine. Kako nam je rekao predsjednik vatrogasnog društva Nedelišće Zlatko Marcijuš, nove su prostorije prijekopotrebne vatrogascima koji u ovom trenutku novo navalno vozilo, zbog nedostatka adekvatnog prostora drže u Atonu. 

Zlatko Marcijuš predsjednik DVD-a Nedelišće i načelnik Darko Dania na prostoru gdje će uskoro biti nove garaže za vatrogasce Zlatko Marcijuš predsjednik DVD-a Nedelišće i načelnik Darko Dania na prostoru gdje će uskoro biti nove garaže za vatrogasce
Zlatko Marcijuš predsjednik DVD-a Nedelišće i načelnik Darko Dania na prostoru gdje će uskoro biti nove garaže za vatrogasce

Radovi će prema projektu trajati 12 mjeseci, a u to će vrijeme biti napravljene tri garaže, prostorije za opremu, dok će na prvom katu biti dvorana, koju će osim vatrogasaca moći koristiti i ostale udruge. Sve to na površini od 400 kvadrata.

– Vatrogasci su jedina operativna snaga u općini. U proteklih 12 godina imamo grozna iskustva s poplavom u Pušćinama. Svake godine imamo po tri, četiri poplave u Slakovcu, Črečanu, Trnovcu i Macincu. Bez vatrogasaca bili bi nemoćni, istaknuo je načelnik Darko Dania. 

Vatrogasci su dosad bili smješteni ispred Lipe u spremištu gdje drže dva kombi vozila. Kako ističe načelnik, prevelika su općina, imaju 11 naselja, zbog Drave i požara velika je ugroza. Nove prostorije su vatrogascima i više nego potrebne. Novo navalno vozilo koje je nedavno nabavljeno, u vlasništvu je DVD-a Nedelišće, no ono se koristi za područje cijele općine. DVD Nedelišće prošli je mjesec posjetio i glavni zapovjednik Slavko Tucaković koji je dao u ime Vatrogasne zajednice Hrvatske potporu u izgradnji. 

– DVD je svoje prostore Lipe ustupio udrugama s područja Nedelišća, kao što su Sloga, tamburaši, mažoretkinje, puhači i glumci, koji nemaju adekvatan prostor na kojem će održavati svoje aktivnosti. Taj unutarnji prostor Lipe je uređen, i mogao bi se, da nema korone već i mogao koristiti za razne udruge, kaže načelnik.

Ostavi komentar