Košarkašima Međimurja uvjerljivo naslov pobjednika međimurskog kupa

Košarkaši Međimurja s osvojenim peharima za Kup Međimurja 2019.

Za razliku od pred nekoliko godina, ovog puta nije bilo nikakvih dilema oko naslova pobjednika Kupa Košarkaškog saveza Međimurske županije. Košarkaši hrvatskog drugoligaša Međimurja savladali su Čakovec Globetku 92:52.

Međimurje je i za ovu sezonu iskombiniralo ekipu u znaku mladosti i iskustva, uz nekoliko novih mlađih imena i Globetka nije mogla pratiti ritam utakmice kao što je to bio slučaj pred dvije-tri godine, kada su ipak i oni bili nešto “mlađi”, nego je to danas slučaj.

Detalj s finalne utakmice Kupa Košarkaškog saveza Međimurja 2019. Čakovec-Globetka-Međimurje

Nakon što se Međimurje odvojilo u drugoj četvrtini na više od 20 koševa razlike, bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je bilo samo pitanje koja će na kraju biti razlika. Treneri Novak i Škoda dali su nakon toga priliku igrati svim igračima koji su bili u zapisniku, najveći aduti jedne i druge ekipe stoga nisu provodili najveći dio vremena na terenu, a tako su i raspoređeni koševi.

Kod Međimurja najviše koševa zabio je Mislav Kranjčec 15, Rusak je dodao 12, a po 10 S. Kranjčec i Novak. Kod Globetke najefikasniji je bio Aleksandar Golubić s 11 koševa i tri pogođene trice.

Međimurje s ovom pobjedom ide dalje u kupu i igra na regionalnoj razini i već tu će se vidjeti koliko zapravo vrijedi ekipu koju trener Mario Novak ima ovu sezonu na raspolaganju.

Pehare pobjedniku Kupa Košarkaškog saveza Međimurske županije 2019. predali su kapetanu Danijelu Krajačiću, Matija Krhač i predsjednik Saveza Danijel Perčić.

ČAKOVEC-GLOBETKA – MEĐIMURJE 52:92 (14:24, 8:26, 15:20, 15:22).

Čakovec. Dvorana II. OŠ Čakovec. Gledatelja: 300. Suci: Borna Valpatić, Marin Bogdanić i Vito Totić.

Čakovec-Globetka: Podvezanec 6, Pranjić 0, Capek 0, Golubić 11, Vugrinec 6, I. Vurušić 6, V. Vurušić 7, Terek 5, Biševac 4, Novak, Radek 0 i Marković 7. Trener: Davorin Škoda.

Međimurje: Novak 10, Bartolić 2, M. Kranjčec 15, Rusak 12, Mićanović 0, Čajić 5, Drk 4, Golik 9, Ostoja 6, S. Kranjčec 10, Horvat 9 i Krajačić 10. Trener: Mario Novak.

Ostavi komentar