Košarkaši Međimurja za vikend slave 50 godina kluba

Tijekom rujna zahuktale su se brojne aktivnosti u Košarkaškom klubu Međimurje Čakovec.

Što se tiče natjecateljske sezone KK Međimurje Čakovec, ona je krenula utakmicama u kupu seniorske ekipe. Nakon ogleda s tri međimurske ekipe: Rudar, Globetka i Wildboarsi očekivano je osvojen Kup KS MŽ. Do početka sezone u 2. HL Sjever koja kreće 8. listopada, igra se još završnica regionalnog kupa u kojoj u polufinalu Međimurje gostuje u Vrbovcu.
Utakmica se igra u utorak 27. rujna u Vrbovcu s početkom u 20:30 sati, a Međimurje očekuje težak zadatak, jer su Vrbovčani značajno pojačali redove i pokazali dobru formu u kup utakmicama koje oni igraju u sklopu Koprivničko-križevačkog saveza sve redom s ekipa iz 2. lige.

Nakon trening utakmice s Vindijom to će za našu momčad biti novi dobar test uoči početka nove prvenstvene sezone.
Prvu utakmicu u novoj sezoni odigrali su i kadeti koji za cilj imaju i u novoj sezoni nastup u najboljoj Jedinstvenoj kadetskoj ligi HKS-a. Da bi ispunili planirano trebaju osvojiti najprije naslov prvaka u Skupini A regije Sjever. Prvi korak prema tome je ostvaren uvjerljivom pobjedom protiv varaždinske Vindije 94-49.

U tijeku su pripreme za obilježavanje 50 godina Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec što će se obilježiti turnirom „50 godina KK Međimurje Čakovec“ i prigodnom svečanošću 30. rujna i 1. listopada.
Iako je bio plan da se ugosti jedna od ponajboljih hrvatski košarkaških ekipa, za sada nije realizirana ova mogućnost zbog kratkih rokova uoči nove prvenstvene sezone.
Ali, postoji mogućnost da nakon završetka obnove dvorane Graditeljske škole Čakovec u kojoj bi se opet mogle odigravati i službene košarkaške utakmice, Košarkaški klub Međimurje ugosti neku od jačih hrvatskih ekipa.
Turnir „50 godina KK Međimurje Čakovec“ bit će središnja svečanost obilježavanja velikog jubileja, a poznati je i raspored utakmica. U petak 30. rujna u 17:30 igraju Radnik Križevci – Vindija Varaždina, a u 19:30 Međimurje Čakovec – Podravac Virje. Dan kasnije od 16 sati je utakmica za 3. mjesto, a u 18 sati finale.

Poslije turnira u Domu kulture Strahoninec slijedi mala svečanost kojom će se podsjetiti na 50 godina kluba uz druženje ekipa i gostiju povodom ovog velikog jubileja.
U pogonu sve klupske ekipe
Od početka rujna u pogonu je gotovo 100 igrača KK Međimurje: seniori koji i u ovoj sezoni igraju 2. hrvatsku ligu, juniori, kadeti, prekadeti, dječaci, mlađi dječaci, početnici koji započinju sa svojim prvenstvima unutar Regije Sjever i ekipa Wildboars koja se priprema za nastup u III. ligi.
Što se tiče mlađih kategorija KK Međimurje Čakovec, Upravni odbor je donio odluku da će mlađe uzrasne kategorije voditi: juniori i kadeti (Stjepan Novak), pretkadeti (Igor Čajić), dječaci (Mario Novak), ml. dječaci (Marija Mikolaj), te početnike također Maja Mikolaj u suradnji s nekim od klupskih trenera, odnosno trenerom izvan kluba koji će biti angažiran do kraja rujna.

Iz kluba pozivaju sve zainteresirane mlade i dječake da se pridruže klubu i treninzima, a posebice početnike dječake rođene 2013. godine i mlađe. Svi zainteresirani mogu se javiti na tel. broj: 098 946 9869 (trenerica Maja).

Ostavi komentar