Košarkaši Međimurja uvjerljivo protiv Podravca u finale Kupa regije Sjever

Košarkaši Međimurja odličnom igrom u drugom poluvremenu, te briljantnom partijom kapetana Krajačića (39 poena) svladali su Podravac iz Virja 103:81 (45:45) i tako se plasirali u finale Kupa regije Sjever.

Utakmica s dva različita poluvremena, puno nervoze s jedne i druge strane, te primjedbi na suđenje.

Podravac je bolje krenuo u utakmicu, vodio u prvoj i drugoj četvrtini, u nekoliko navrata se uspio i malo odvojiti na +9 razlike, ali svaki put se kod domaćih pojavio Krajačić koji je s nekoliko trica držao priključak. Malo, pomalo domaći su sustigli goste, kod kojih se više osjećao umor zbog manje rotacije i na poluvremenu se otišlo ‘neriješeno’ 45:45.

U nastavku su domaći preuzeli konce igre. Odmah su poveli i gosti su se uspjeli držati kako-tako samo do isključenja domaćeg trenera Novaka koji je dobio drugu tehničku.

Nakon toga utakmica je ubrzo prelomljena. Domaći su bolje nego ranije kontrolirali reket, u obrani i napadu, koristli prednost u visini (Ostoja, Novak) i uz raspoloženog Krajačića koji je nemilice trpao protivnički koš i pomoć svih drugih (braće Kranjčec, Drka i Golika) do kraja treće četvrtine prednost je bila na strani Međimurja.

Gosti su značajno pali fizički i psihički, uz nervozu koja je donijela isključenje njihovog centra, te su u zadnjih deset minuta domaći su stigli do stotke, a na kraju i konačnih 103:81.

Međimurje u finalu Kupa Sjever igra s Grafičarom u Ludbregu, vjerojatno idući četvrtak 24. rujna.

 

 

 

 

Ostavi komentar