KOŠARKA-FOTO: U nervoznom derbiju prvenstva 2. lige Grafičar dobio Međimurje i korak je do naslova

U Čakovcu je pred punim gledalištem dvorane I. OŠ u sklopu 18. kola, odigran derbi prvenstva 2. muške košarkaške lige sjever koji je odlučivao u naslovu prvaka. Gostovao je Grafičar iz Ludbrega koji je dobio naše Međimurje u prvom dijelu prvenstva, a sada je još uvjerljivijom pobjedom 91:74 u Čakovcu, korak do naslova prvaka. Naše Međimurje posljednjih mjesec dana ne igra kao u prvom dijelu prvenstva i to je došlo na naplatu u derbiju lige.

Gosti iz Ludbrega, više su željeli ovu pobjedu, tako su se postavili od početka utakmice i praktički su riješili pitanje pobjednika u prvoj polovici utakmice koju su dobili 54:34.

Bilo je i previše nervoze kako na terenu, tako i na klupama, odnosnom u bučnom gledalištu, u kojem su gostujući navijači žestoko podržavali svoju ekipu. Situacija je eksplodirala sredinom druge četvrtine, te je nastupila prava tarapana na terenu.

Nakon prvih 20 minuta igre obje ekipe zaradile su 4 isključujuće, 7 tehničkih i 2 nesportske greške, što najbolje govore o tome što se događalo na terenu. Scene koje uopće ne priliče jednom sportskom događaju i derbiju.

U nastavku je bilo mirnije, Međimurje je pokušalo stići visoko vodstvo Ludbrežana u čijim redovima je briljirao međimurski košarkaš Prprović koji je bio praktički nezaustavljiv.

U jednom trenutku naši su došli na -7, ali to je ujedno bilo sve. Gosti su rutinski priveli utakmicu kraju i na slavili vjerojatno presudnu prvenstvenu pobjedu 91:74.

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar