Kako osigurati dostojanstveni život u starosti s 2.000 kuna penzije?

Pomoć za novorođene bebe, rodiljne naknade, sufinanciranje vrtića, školskih udžbenika, javnog prijevoza do škole i natrag, stipendiranje studenata, pomoć pri kupnji prve nekretnine mladim ljudima, smanjenje komunalnog doprinosa za novoizgrađenu kuću i još niz takvih beneficija, samo je dio mjera koje su danas vrlo popularne u Međimurju, a sve s obrazloženjem zaustavljanja mladih u sredini u kojoj su rođeni te sprečavanju njihovog odlaska u inozemstvu.

S druge strane, već se godinama govori i ističe kako Hrvatska, pa tako i Međimurje stari, kako imamo sve više i više staračkih domaćinstava koja odlaskom mladih ostaju sami, prepušteni svojoj sudbini s mizernim mirovinama koje su posljedice famozne pretvorbe i privatizacije kada se “odlazilo” u mirovinu s 40-tak, 50-tak godina života. Doda li se tome i rad bez primanja, neplaćanja doprinosa (naročito u realnom sektoru), teško da je penzija kome dovoljna za dostojanstven život.

U temi broja ovotjednog izdanja Međimurskih novina istražili smo kakva je situacija i koje bi konkretne mjere trebala poduzeti politika da se postigne što dostojanstveni život starijih, jer nas sve to jednog dana čeka.

Više o svemu pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti na prodajnim mjestima diljem Međimurja, od danas, 15. ožujka. 

Ostavi komentar