Kada je pravo vrijeme da prestanete s grijanjem? Evo koji datum preporučuju stručnjaci

Svatko regulira grijanje u svom domu prema vlastitim potrebama i željama, no možda se pitate, s obzirom na novonastalu situaciju, kada je idealno vrijeme za gašenje grijanja kako biste najviše uštedjeli.

Prema mišljenju stručnjaka idealan datum za gašenje centralnog grijanja je nedjelja 27. ožujka.

Ovim jednostavnim trikovima možete smanjiti račune za grijanje čak 10 do 20 posto

To znači da još uvijek imate nekoliko tjedana za podizanje topline u prostoru, ali ako želite izbjeći visoke račune dok prelazimo u proljeće i ljeto, trebali biste nastojati da na ovaj datum vaš termostat bude isključen.

“S obzirom na to da troškovi života rastu, uključujući cijene energije, mnogi će osjećati financijski pritisak”, kaže Jordan Chance, stručnjak za grijanje za Metro, prenosi Večernji.

“Iako ne postoji jedinstvena temperatura na kojoj biste trebali isključiti grijanje, mnogi ciljaju na vrijeme kada se satovi pomiču unaprijed, što ove godine pada 27. ožujka”, dodaje Chance.

Također napominje da će dobro izolirane kuće zadržati toplinu čak i kada su niske temperature u rano proljeće, ali će svaki dom biti drugačiji.

“Važno je napomenuti da ostavljanje grijanja na niskom nivou cijeli dan ne smanjuje vaše račune za grijanje”, kaže. “Uključiti grijanje samo kad vam je potrebno, najbolji je način za uštedu energije.

 

 

 

Ostavi komentar