Jutro nakon požara: Uz dva drvena objekta koja su u potpunosti izgorjela, vatra je zahvatila i dva pokraj

Jutro nakon požara u Čakovcu posjetili smo mjesto događaja i zatekli veliko žgarište koje je do jučer bilo drveno bivše skladište Čakovečkih mlinova. 

Kako nam je u razgovoru malo čas rekao glavni zapovjednik JVP-a Čakovec Mladen Kanižaj vatrogasci su se s vatrenom stihijom borili više od sat i pol. Kako je vatra zahvatila oba objekta mogućnost gašenja nije bila moguća, već je na vatrogascima bilo da osiguraju da se požar ne širi dalje.

Nakon apokaliptičnih prizora požara kakvi se ne pamte u Čakovcu još se ne zna uzrok, u srijedu ispitivanje kvalitete zraka
Mario Medved: Požar je stavljen pod kontrolu, nema opasnosti od širenja

U tome su i uspjeli, iako je uz dva drvena objekta vatra zahvatila i dva pokraj. Visoka je temperatura i tamo napravila štetu koja će se utvrditi naknadno.

– Dva su objekta ipak bila zahvaćena požarom, no spriječeno je daljnje širenje vatre. Požar je zaustavljen prije Konzuma i objekata Promminga što je našim vatrogascima bio cilj. Požar su preko noći nadzirala Dobrovoljna društva Vratišinec, Nedelišće, Čakovec i Javna vatrogasna postrojba, rekao nam je zapovjednik Mladen Kanižaj.

Prve informacije s terena: Požar progutao skladište, vatrogasci se i dalje bore s vatrom!

Od temperature su u požaru oštećena dva vatrogasna vozila. Trenutno je na dežurstvu cisterna JVP, dodaje Kanižaj.

Foto: Mario Golenko

 

Ostavi komentar