Još jedno novo priznanje za Marija Vukoju

Još jedno novo priznanje stiglo je za poznatog hrvatskog sportskog djelatnika i trenera, sportskog direktora Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, Čakovčanina Maria Vukoju.

Vukoja koji već obavlja visoke funkcije u hrvatskoj, europskoj i svjetskoj gimnastičkoj federaciji dobio je još jednu. Na prijedlog predsjednika FIG-e (Međunarodne gimnastičke federacije)  Morinarija Watanabea imenovan je u FIG-ovu Komisiju za zaštitu (Safeguarding Commision) za Olimpijski ciklus od 2022. do 2024. godine. Uz predsjednicu komisije Donatellu Sacchi i ostale članove, Mario će intenzivno raditi na projektima u svrhu jačanja prava i zaštite sportaša te poticanja pozitivnih kulturnih promjena u gimnastici. Po dobivanju obavijesti Vukoja je izjavio kako na tom području ima puno posla, da već ima određene ideje, ali da će se time početi krajem kolovoza.

Naime, pred Vukojom, ali i našim najboljim gimnastičarem Filipom Udeom je nastup na Europskom prvenstvu koje će biti održano u Munchenu od 11. do 21. kolovoza. Ude te obojica trenera, Mario Vukoja i Igor Kraijimski put najvećeg bavarskog grada krenut će sutra (nedjelja 12. kolovoza).

Ostavi komentar