IVANA ŠARKEZI iz Trnovca i Duo Pomaranča iz Slovenije postali obiteljski glazbeni bend

Evgen, Ivana i Roland zajedno sviraju i pjevaju tri i pol godine
Evgen, Ivana i Roland zajedno sviraju i pjevaju tri i pol godine

  22-godišnja Ivana Šarkezi, djevojački Oršuš iz Trnovca u godinu dana postala je prava pjevačka zvijezda u susjednoj Sloveniji. Pjevanje ju je oduvijek zanimalo, ali nikad nije imala prilike javno nastupati i pokazati svoje vokalne vještine. Završila je medicinsku školu u Maruševcu, ali posao u struci nažalost nije pronašla u Međimurju. 

Jednom prilikom na obiteljskom vjenčanju u Sloveniji nastupio je Duo Pomaranča, otac i sin, 48-godišnji Evgen i 28-godišnji Roland Šarkezi. Ivana je bila na tom vjenčanju i odlučila se odvažiti, uzeti mikrofon i zapjevati s njima. To je ispalo toliko dobro, da su Evgen i Roland odlučili Ivanu priključiti svojem sastavu. Tako je nastao Duo Pomaranča i Ivana. 

– Prvim pogledom su mi se svidjeli. Moj je tata rekao odi na pozornicu i pokaži što znaš. Prije sam pjevala doma, imala sam mali zvučnik i mikrofon. U počecima nisam baš bila savršena, ali s vremenom sam naučila, rekla je pjevačica Ivana. 

U to je vrijeme Ivana imala 18 godina. Dodala je Rolanda i Evgenija na društvenim mrežama i oni su pristali doći u Trnovec kako bi u dogovoru s roditeljima Ivanu priključili svojem bendu. Danas zajedno nastupaju već tri i pol godine. 

Evgen i Roland zajedno sviraju 16 godina. Evgen svira čak 32 godine, a kako je i sin pokazao afinitet prema glazbi odlučili su zajedno nastupati po Sloveniji. 

Uz ljubav prema glazbi, rodila se i ona između Ivane i Rolanda. Nakon vjenčanja, postali su pravi obiteljski bend. Nastupaju diljem Slovenije, kao i u našem kraju. Sviraju na vjenčanjima, krštenjima, rođendanima i privatnim zabavama. Na Martinje su nastupili u kafiću Aries u Svetom Martinu na Muri. 

Ostatak vesele i glazbene priče pročitajte u tiskanom izdanju Međimurskih novina!

Ostavi komentar