Isprobajte ovaj jednostavan recept za jesenski prilog glavnom jelu

Foto: Shutterstock

S jeseni dolazi i sezona bundeva, a to znači brdo različitih recepata. U nastavku možete pronaći jedan od najjednostavnijih načina pripreme bundeve. 

Kod pečenja bundeve nema prevelike mudrosti, radi se o najjednostavnijem receptu za koji vam je potrebno tek malo vremena. Sami po želji možete odrediti okus pečene bundeve koja se najčešće priprema u slatkoj ili slanoj varijanti, čiji okus određuju naravno začini. Đumbir, češnjak, ljute papričice odlično se slažu uz slatkasti okus bundeve, dok su njezini idealni partneri u slatkoj varijanti cimet, javorov sirup, vanilija i rum, piše zadovoljna.hr.

Sastojci:
  • polovica bundeve
  • maslinovo ulje
  • začini po želji ovisno želite li slatku ili slanu varijantu
Priprema:
  1. Bundevu prerežite na pola i očistite od sjemenki kako bi dobili samo čisti mesnati dio. Na vanjskoj strani nožem zarežite male utore s razmakom od dva i pol centimetra i sljedeći oznake režite šnitu po šnitu. Jednaka debljina je važna kako bi se svaki komad bundeve ravnomjerno ispekao.
  2. Šnite položite na namašćeni protvan, te ih pokapajte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Na svaku šnitu stavite začine koje ste odabrali. Za slanu varijantu sami možete pripremiti mješavinu od češnjaka, malo đumbira, slatke paprike i soli koju je dovoljno samo posuti po vanjskoj strani narezane i nauljene bundeve.
  3. Pripremljenu bundevu pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta, poslužite toplu.

Ostavi komentar