Intervju tjedna: Marija Šoštarić iz Šenkovca gradi sportsku i profesionalnu karijeru u dalekom Dubaiju!

Marija Šoštarić 29-godišnjakinja iz Šenkovca proteklih pet godina sportsku i profesionalnu karijeru gradi na dalekom istoku. Za vrijeme školovanja gimnastika i tenis u njoj su probudili talent za sport i natjecateljski duh. Već tijekom studija Kineziologije u Splitu dobila je interes za internship u druge zemlje. Put ju je između ostalog odveo u Dubai gdje danas ima tvrtku koja se bavi fitnessom i promocijom zdravog načina života. Uz to Mariji je prošle godine stigao poziv od strane Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata da kao stranac njihovu državu, zajedno s timom stručnjaka, predstavlja u Londonu na svjetskoj konvenciji IMO, Međunarodnoj pomorskoj organizaciji.

S Marijom smo popili kavu preko Skypea, kako to dolikuje ovom drugačijem i modernom vremenu. Otkrila nam je kako izgleda poslovni i privatni život u Dubai te razmišlja li o povratku u Međimurje.

– U svojoj impresivnoj mladoj karijeri već si pet godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Dubaiju. Kako su izgledali sami počeci?

Prvi dolazak u Emirate je bio poziv za rad u organizaciji i vođenju sportskog dječjeg ljetnog kampa. Nakon uspješno odrađenog kampa, u kratkom roku dobila sam poslovnu ponudu kao privatni trener i sportski savjetnik za ministra infrastrukture Emirata, His Excellency Dr. Abdullah bin Mohammed Belhaif Al Nuaimi te njegovu obitelj s kojima i danas surađujem. Nakon dvije godine rada, učenja i usavršavanja u vlastitoj struci te adaptiranja na kulturu gdje mi je istoimena obitelj bila od izuzetno velike podrške i pomoći, na motivaciju i potporu ministra, njegova kćer Arwa Al Nuaimi i ja otvorile smo fitness tvrtku za zapošljavanje sportaša i trenera. 

Cijeli intervju pročitajte u aktualnom tiskanom broju Međimurskih novina kojeg možete kupiti diljem Međimurja od sutra, 24. travnja!

Ostavi komentar