III. OŠ Čakovec uspješno privela kraju još jedan Erasmus projekt

III. OŠ Čakovec od 14. do 18. veljače bila je domaćin projekta Stay healthy and connected to the offline world čija tema promiče rad na mentalnom zdravlju te provođenju slobodnog vremena bez digitalnih uređaja.

Ugostili su učitelje i učenike iz Švedske, Španjolske, Turske i Poljske. Radi se o školskom partnerstvu u okviru KA229. Učenici svake škole za susret su u svojoj školi trebali provesti izazov 5 dana bez mobilnih uređaja tijekom školskih odmora te svoja iskustva iznijeti u javnim govorima tzv. TedTalks, naravno na engleskom jeziku. Također, na istu temu kreativno se izraziti uz izradu postera koji su izloženi u III. osnovnoj školi prilikom samog susreta.

Učitelji i učenici škole domaćina pripremili su niz radionica  poput brain gyma, izrade cvijeća od krep papira, STEM radionica izrade autića od plastičnih boca te utrke istih, plesna radionica gdje su u mederan ples utkani motivi tradicije i folklora, izrada personaliziranih privjesaka za ključeve s motivima glagoljice, izrada licitarskih srca, DIY radionica, radionica plivanja na gradskim bazenima.

Jedan dan susreta sudionici su proveli u glavnome gradu Lijepe Naše. Uz stručno vođenje na engleskom jeziku upoznali su pobliže grad i njegovu povijest te odigrali Scavanger Hunt pripremljen od strane učitelja domaćina. Organiziran je posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Osim što su pobliže upoznali život i rad svjetskom genija, učenici su mogli isprobati njegove izume. Posebno je zanimljiv doživljaj bila šetnja kroz rudnik te posjet Planetariju.

Osim radnog i službenog djela sudionici projekta opustili su se navečer uz kino, ali i karaoke. Svaka je zemlja pjevala po jednu pjesmu na materinskom jeziku te pjesmu na engleskom jeziku.

Na zatvaranju programa prisustvovala je gradonačelnica gđa Ljerka Cividini koja je pozdravila ovakva partnerstva i projekte koja imaju vrlo pozitivan utjecaj na razvoj osobnosti učenika te na školu u cjelini.

Ostavi komentar