I KK Međimurje/Mladost U9 kao pobjednici Sjevera na državnu završnicu u Pazin

KK Međimurje/Mladost U9
KK Međimurje/Mladost U9

Nakon odigranih utakmica u skupini A s ekipama KK Vindija Varaždin i KK Grafičar Ludbreg i nakon pobjeda u svim odigranim utakmicama, najmlađi košarkaši KK Međimurje u konkurenciji U9 Međimurje-Mladost (Čakovec) odigrali su finale regije Sjever s kojeg najbolja ekipa ostvaruje plasman na državnu zavšrnicu.

U nedjelju, 14. travnja, u sportskoj dvorani OŠ u Ivanovcu organiziran je završni turnir U9 regije Sjever na kojem su sudjelovale dvije ekipe iz skupine A – prvoplasirani KK Međimurje- Mladost (Čakovec) i drugoplasirani KK Vindija (Varaždin), te dvije ekipe iz skupine B – prvoplasirani KK Vedi (Bjelovar) i drugoplasirana ŽKK Virovitica (Virovitica).

Međimurje/Mladost
Za naslov najboljeg u regiji Sjever malim košarkašima Međimurja/Mladost uručen je pobjednički pehar

Poslije odigranih polufinalnih utakmica za 3. mjesto borile su se ekipe KK Vedi i ŽKK Virovitica, a u finalu su svoje snage odmjerile ekipe KK Međimurje/Mladost i KK Vindija.

Klinci Međimurje/Mladost savladali su u finalu male Varaždince 19:10 i time osvojili zlatne medalje i naslov prvaka regije Sjever.

Osvajanjem regionalnog naslova izborili su nastup na završnici Prvenstva Hrvatske u Mini košarci za djevojčice i dječake u Pazinu od 26. – 28. travnja gdje će pokazati svoju spremnost zajedno s još 9 najboljih hrvatskih klubova.

To je treća ekipa Škole košarke KK Međimurje koja je osvojila naslov pobjednika regije Sjever i izborila nastup u državnoj završnici u kojoj se odlučuje o najboljem u Hrvatskoj. Već ranije su to izborili dječaci U13 i mlađi kadeti U15 koji će pokušati izboriti Final Four hrvatske klupske košarke u ovim uzrastima u Puli krajem ovog i idućeg tjedna.

KK Međimurje/Mladost
KK Međimurje/Mladost

Pod vodstvom trenera Brune Kovačića i Stjepana Novaka najmlađa ekipa U9 iz Škole košarke KK Međimurje – Međimurje/Mladost ostvarila je u ovoj sezoni odlične rezultate, a svaki od košarkaša rođenih 2010. i mlađi vidljivo napreduje nakon svakog treninga i odigrane utakmice.

Ostavi komentar