Hrvatska – Češka danas od 18 sati, može li Dalić konačno izvesti sastav za pobjedu!?

Hrvatska protiv Škotske igra za ostanak na EURO-u. EP Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Za Hrvatsku će tek utakmica protiv Škotske biti “Dan D” na ovom EURO 2020., posebice ako uđemo u tu utakmicu bez bodova ili samo s jednim nakon sraza sa Češkom. Međutim, pobjeda i dobra igra protiv Čeha u utakmici koja se ovog petka 18. lipnja od 18 sati (HTV2) igra u Glasgowu zapravo je najveći ispit koji bi trebao pokazati možemo li se nadati dobrom rezultatu ili će ovo EP biti za zaborav.

Treba nam pobjeda

Pobjeda nam treba ne samo zbog toga jer bi s njom napravili veliki korak prema drugom krugu, već prvenstveno za dizanje atmosfere u i oko reprezentacije koja nije kao na nekim drugim velikim natjecanjima.

Sve oči osim u nogometaše uprte su i u izbornika Zlatka Dalića, prvenstveno zbog sastava kojeg će izvesti danas protiv Češke, koji bi trebao dati odgovor imali li Hrvatska igru prema naprijed i može li stvarati šanse i zabijati golove.

Nakon utakmica protiv najjačih europskih reprezentacija u Ligi nacija, odnosno protiv Belgije u pripremama i Engleske u 1. kolu EP-a pokazalo se da imamo velikih problema u igri prema protivničkom golu i stvaranju šansi.

Protiv Čeha očekuje se naša dominacija, ali oni sigurno neće igrati bunker kao slabiji protivnici, protiv kojih smo također teško probijali blok, tako da bi konačno trebali dobiti realniji odgovor koliko vrijedimo u ovom trenutku.

Koju postavu će izvesti Dalić?

U Hrvatskoj inače imamo “milijun izbornika”, ali onaj koji odlučuje o sastavu Zlatko Dalić najprije se požalio da su novinari Englezima otkrili početnu postavu prije reda, da bi nakon toga na treninzima “kemijao”.

Zbog toga se stječe dojam da želi napetost u skupini reprezentativaca koje vodi na ovom EP-u, da što više njih pokaže da gori za željom da igra protiv Čeha, odnosno da ovaj put novinari pošalju krivu poruku tko će krenuti ovog petka na Hampden Parku.

No, bilo koji god sastav zaigra, ovog puta moramo dobiti utakmicu, moramo pokazati da smo bolji od Čeha i zašto smo uostalom svjetski viceprvaci.

To je lakše reći nego učiniti, jer su Česi od reprezentacije koja je imala dosta problema zadnjih godina, stasala u skupinu koja je homogena i kvalitetna zaprijetiti bilo kojoj svjetskoj reprezentaciji.

Međutim, bez obzira na kvalitetu Schika, Součeka, Coufala i drugih sve zavisi prvenstveno o nama. Mnogo je otvorenih pitanja i nadamo se da ćemo dobiti odgovore na njih što se tiče mogućnosti Hrvatske na ovom EURO-u.

Evo i sastava za koji se odlučio Dalić da kreće protiv Češke vjerojatno u formaciji 4-4-2: Livaković – Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol – Modrić, Kovačić, Brekalo, Perišić – Kramarić, Rebić. 

Ostavi komentar