HOĆE LI Sjeverna obilaznica u Čakovcu biti nova crna prometna točka?

Vijećnici Grada Čakovca okupili su se na 14. sjednici vijeća, a na dnevnom redu našlo se pet točaka. Sjednica je počela aktualnim satom i pitanjima vijećnika. 

Najaktivnija je na aktualcu bila vijećnica oporbena vijećnica Ljerka Cividini (HNS).

Cividini je tako pitala zašto je raskrižje na sjevernoj zaobilaznici u produžetku ulice I. G. Kovačića riješeno u istom nivou, bez kružnog toka i bez semafora. Zamolila je i da se iscrta pješački prijelaz u Mihovljanu kod groblja. Odgovore na pitanja vezana uz problem sjeverne zaobilaznice i pješačkog prijelaza u Mihovljanu dao je zamjenik gradonačelnika Mario Medved. 

– Što se tiče raskrižja dana je primjedba Hrvatskim cestama jer se ne slažemo da je raskrižje u istoj razini te da bude obilježeno samo prometnim znakovima, bez semafora ili kružnog toka te na taj način postane nova crna točka Grada Čakovca. Zebra kod Mihovljana će se riješiti do 1. studenog, rekao je Mario Medved.

Nadvožnjak gotov do 1. prosinca?

U daljnjem tijeku zasjedanja bilo je riječi o još jednom problematičnoj točki – sanaciji nadvožnjaka i sjevernoj zaobilaznici, što je iskoristio gradonačelnik Kovač za “bodlju” prema HNS-ovoj vijećnici, inače šefici Županijske uprave za ceste, da joj “ukaže” da se na području Grada rade u ovom trenutku dva kapitalna objekta, sanira nadvožnjak i gradi sjeverna obilaznica koji su “teški” 60 milijuna kuna.  

– Konačno se ulaže u cestovnu infrastrukturu. Nadvožnjak je vapio za sanacijom, žao mi je što to nije ŽUC riješio kad je bio u njihovoj ingerenciji, nego su prebacili na Grad Čakovec. Ipak, mi smo pronašli rješenje da zajedno s Hrvatskim cestama to konačno saniramo i nadam se da će radovi biti gotovi do 1. prosinca, konstatirao je gradonačelnik.

Ostavi komentar