1.2 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Hladnetina ala Ico starinsko, a posebno jelo

Hladnetina je tradicionalno jelo koje se uvijek spremalo nakon kolinja. To je juha od svinjskog mesa čije je glavno obilježje dugo, lagano kuhanje, zbog čega nakon što je kuhana poprima želatinozni oblik i lijep bogat izgled.

Sastojci za pripremu hladnetine mogu biti različiti, ovisno o želji ili mašti kuhara. Važno je da se u njoj nađu što različitiji komadi mesa. U Međimurju je običaj da barem jedan komad u hladnetini mora biti dimljeno meso kako bi okus bio upotpunjen.

Za nas je hladnetinu pripremio Ivan Sklepić, poznatiji kao Ico iz Vratišinca. Ivan je rođen i odrastao u Podturnu, u obitelji gdje su se pripremala brojna tradicionalna jela, tako da je ljubav prema zaboravljenim jelima donio iz rodnog mjesta.

Cijeli članak o pripremi ovog tradicionalnog jela pročitajte u TJEDNIKU MEĐIMURSKE NOVINE koje od petka, 19. lipnja, možete kupiti na prodajnim mjestima diljema Međimurja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE