Grad Mursko Središće osnovao novi Stožer civilne zaštite, načelnik Rajko Bogdan

mursko središće
Foto: Grad Mursko Središće

Dana 08. lipnja 2021. godine gradonačelnik Dražen Srpak donosi Odluku o osnivanju i imenovanju načelnika, zamjenika načelnika i članova Stožera civilne zaštite Grada Mursko Središće.

Civilna zaštita je sustav organiziranja sudionika, operativnih snaga i građana na svim razinama radi zaštite i spašavanja života i zdravlja građana, životinja, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša u velikim nesrećama, katastrofama i to evakuacija, mobilizacija, žurna pomoć, prva pomoć, sklanjanje, uzbunjivanje i obavješćivanje, zaštita i spašavanje, zbrinjavanje.

Stožer civilne zaštite osniva se Odlukom gradonačelnika. Sukladno Pravilniku o sastavu stožera, načinu rada te uvjetima za imenovanje načelnika, zamjenika načelnika i članova stožera civilne zaštite (NN 126/2019, 17/20) imenovanje istog provodi se nakon svakih lokalnih izbora.

Izabrano novo vodstvo Stožera civilne zaštite

Načelnik Stožera civilne zaštite određuje se iz redova operativnih snaga, pa se tako za načelnika Stožera civilne zaštite Mursko Središće imenuje zapovjednik DVD-a Mursko Središće Rajko Bogdan, za zamjenika načelnika Stožera civilne zaštite imenuje se Josip Sršan, pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo,zaštitu okoliša,stambene i komunalne poslove Josip Sršan, a što je usko vezano uz zaštitu područja. Za članove stožera imenuju Ladislav Soke iz aspekta Ravnateljstva civilne zaštite, Neven Putar iz Hrvatske gorske službe spašavanja, Miljenko Vrbanec iz Policijske postaje Mursko Središće, dr. Stella Hoblaj iz područja zaštite zdravlja, Tomislav Blažon i Siniša Tropša iz sektora graditeljstva i komunalnog gospodarstva, Željka Rihtarec iz područja humanitarnog rada, Marko Strojko i Dražen Srša dokazani predstavnici vatrogasnih društava te Dragutin Stojko potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće, priopćili su iz Grada Mursko Središće.

Ostavi komentar