Goričan: Odlučeno je tko su dobitnici godišnjih nagrada i priznanja

Općinsko vijeće Goričan
Općinsko vijeće Goričan

Općinsko vijeće Goričan donijelo je odluku o dobitnicima javnih priznanja za ovu godinu jer se za nekoliko dana obilježava Dan općine Goričan. 

Prema toj odluci, nagrada za životno djelo dodjeljuje se Josipu Šavori, godišnja nagrada za Dan općine dodjeljuje se udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Goričan te Robertu Blagusu, Martini Pahek i Tereziji Vidović. Pohvalnice se dodjeljuju Danijelu Posavcu, Davoru Novaku, Branku Ivanoviću, Evi Pahek, Katarini Blažek, Ediju Vugrinecu, Luka Vadlji i Mihaelu Makaju.

Vijeće je većinom glasova odbilo prijedlog da se javna priznanja za ovu godinu dodjele i udruzi Betanija u Goričanu zbog toga jer predsjednica udruge već dobiva više priznanje za ovu godinu.

Također je odbijen prijedlog da se priznanje dodijeli Andriji Lesingeru, poznatom međimurskom preparatoru i ljubitelju prirode porijeklom iz Goričana. Naime, stav je vijeća da Andrija Lesinger svakako zaslužuje priznanje, no prije toga treba uvesti kategoriju posthumnog priznanja, tako da će se o priznanju Andriji Lesingeru i Betariji raspravljati iduće godine.

 

Ostavi komentar