Goran Brumnjak vozač iz Čakovca podijelio iskustvo života u kamionu i na autocesti

Goran Brumnjak 40-godišnji je vozač kamiona iz Čakovca. Rodom je iz Lovrana, ali već 20 godina živi i radi u Međimurju gdje je kao mladić došao i ostao zbog ljubavi. Od svoje 18-godine radi kao vozač kamiona, tako da većinu svojeg vremena provodi na cesti. S nama je podijelio priču kako izgleda život vozača kamiona te s kakvim se sve predrasudama sreo u vrijeme koronavirusa kad je gotovo dva mjeseca konstantno bio u samoizolaciji. Od toga je mjesec dana živio na relaciji kabina kamiona- hotelska soba.

Goran prevozi skijašku opremu od Francuske do Rumunjske. S radnim kolegom kreće iz Čakovca, gdje preko Slovenije i Italije idu za Francusku u kojoj podižu robu. Nakon toga se preko Mađarske spuštaju do Rumunjske pa natrag do Čakovca. Sad kad su mjere u znatnom popuštanju sve ide glatko, voze ponedjeljak, utorak, četvrtak i petak, dok su u srijedu i za vikend kod kuće. Tako Goran u 21 sat sjeda s kolegom u kamion te kreću prema Francuskoj. Voze četiri i pol sata, naizmjenično i moraju obavezno odmarati 11 sati. 

Ostatak priče o životu vozača kamiona pročitajte u aktualnom izdanju Međimurskih novina koje možete nabaviti diljem Međimurja od petka 22. svibnja! 

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar