GORAN BRUMNJAK čakovečki šofer opisao kako mu izgleda život i posao u vrijeme koronavirusa

Goran Brumnjak zvan Učkarić 40-godišnji je vozač kamiona iz Čakovca. Rodom je iz Lovrana, ali već 20 godina živi i radi u Međimurju.

Na društvenim mrežama podijelio je status koji opisuje sve one koji voze kamiona, te putuju kroz Europu kako bi nabavili namirnice. Za Međimurske novine ispričao je kako izgleda njegov radni dan s kolegom u kamionu. Kreću iz Čakovca, gdje preko Slovenije i Italije idu za Francusku u kojoj podižu robu. Nakon toga se preko Mađarske spuštaju do Rumunjske, pa natrag do Čakovca. Njihov radni tjedan traje od subote, do subote.

– Kad krećemo iz Hrvatske obavezno se moramo javiti policiji koja zabilježi trenutak kad smo izašli s područja Hrvatske. U drugim zemljama nitko nas posebno ne kontrolira, samo dobijemo papir za samoizolaciju. U područjima koja su posebno ugrožena koronavirusom, možemo samo stati na SOS punktovima da obavimo nuždu. Tuširanje ide tek kad stignemo u Francusku, a jedemo i spavamo u kamionu, ispričao je vozač Goran. Tek mogu stati na nekakvom izoliranom manjem parkingu, gdje se odmaraju.

U ovih tjedan dana Goran prođe 4 tisuće kilometara kako bi police u trgovinama bile pune. Dolaskom u Francusku primijetio je kako je stanje alarmantno, barem po pitanju polupraznih polica u trgovini. Što se tiče samoizolacije, još nije siguran kako će to izgledati kad se vrate.

Prema Stožeru civilne zaštite Međimurske županije svi vozači kamiona kad se vrate moraju ići u jednodnevnu izolaciju, nakon čega se mogu vratiti poslu.

 

Ostavi komentar