Godinama potkradala ujaka u Čakovcu: Ukrala mu iz sefa skoro dva milijuna kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 29. lipnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teške krađe i pokušaja teške krađe. 

Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjakinja od kraja 2017. do veljače 2020. godine u stanu njezinog ujaka u Čakovcu, iskoristivši činjenicu da je ujak imao povjerenje u nju te ju upoznao s postojanjem skrivenog sefa u potkrovlju stana u kojem se nalazi veća količina novca i mjestom gdje je spremljen ključ sefa, u najmanje deset navrata potajice uzimala ključ i uzimala novac iz sefa, a ključ vraćala na isto mjesto.

Osnovano se sumnja da je na opisani način uzela i za sebe zadržala oštećenikov novac u ukupnom iznosu od oko 240.000,00 eura u protuvrijednosti više od 1.800.000,00 kuna. Osnovano se sumnja da je okrivljenica u svibnju 2020. godine, nakon što više nije mogla doći do ključa sefa, upotrebom raznog alata pokušala nasilno otvoriti sef, ali u tome nije uspjela, stoji u priopćenje DORH-a. 

 

Ostavi komentar