GIMNASTIKA: Neuspješan povratak Filipa Ude u dalekom Melbourneu

Filip Ude Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Filip Ude, brže od očekivanja vratio se treningu nakon operativnog zahvata, ali nažalost nije uspio povratak potvrditi dobrim rezultatom. Vratio se u tišini kako bi pokušao osigurati nastup na svojoj četvrtoj Olimpijadi ove godine u Japanu, ali nakon pada s konja na Svjetskom kupu u Melbourneu to je gotovo nemoguća misija.

U igri za Tokio ulaskom u finale ostao je drugi hrvatski gimnastičar Robert Seligman koji je u četvrtak u kvalifikacijama konja s hvataljkama zauzeo sedmo mjesto s ocjenom 14,133. Naš Filip Ude nastup u Australiji završio je na 21. mjestu s 10,866 bodova.

Melbourne je jedan od posljednja tri turnira s kojih se bodovi računaju kao kvalifikacijski za Olimpijske igre u Tokiju, a uoči ovog turnira Seligman drži deveto, a Ude deseto mjesto.
Filip Ude imao je prvi nastup nakon više od pola godine i operacije noge u kolovozu, međutim, nije uspio napraviti vježbu od početka do kraja. Pao je sa sprave.
– Na žalost, nisam uspio napraviti vježbu. Sve mi je bilo nekako… kao da ruke nisu bile moje. Sada, je li to od aklimatizacije, od toga da se stvarno dugo nisam natjecao… Svejedno, stvarno sam sretan što sam se vratio gimnastici i što mogu ponovno natjecati. Vježba je bila dosta loša, tako da tu nemam komentara. Dobro sam bio spreman, dobro sam trenirao, ali jednostavno nije išlo, rekao je nakon neuspješnog nastupa čakovečki gimnastičar. Finale konja s hvataljkama u Melbourneu na rasporedu je u subotu.

Ostavi komentar