FOTO: Slovenske rukometne viceprvakinje iz Žalca osvojile 2. memorijal Željko Golik – Braco u Čakovcu

Priznanje najboljoj ekipi turnira RK Zelene Doline predali su Đuro Bel, Đurđica Golik i Stjepan Kovač

Rukometašice slovenskog viceprvaka Zelene Doline iz Žalbca uvjerljivo su osvojile 2. međunarodni memorijalni turnir Željko Golik – Braco koji je u petak odigran u Čakovcu u čast i spomen na legendardnog čakovečkog trenera i pokretača renesanse rukometa u našem gradu Bracu Golika.

Pobjednik 2. memorijala Željko Golik Braco – RK Zelene Doline Žalec
Rukometašice iz Sesveta zauzele su 2. mjesto na 2. memorijalu Željko Golik – Braco 2019. u Čakovcu

Ove godine sudjelovale su četiri ekipe ŽRK Koka iz Varaždina, RK Sesvete Agroproteinka iz Sesveta, RK Zelene Doline iz Žalca i domaćin ŽRK Zrinski iz Čakovca. Sve od reda hrvatski i slovenski prvoligaški sastavi imali su dobru priliku da provjere svoje mogućnosti uoči početka nove sezone.

Na kraju je najbolji dojam ostavila slovenska ekipa iz Žalca koja je do pobjedničkog pehara stigla s dvije pobjede isto razlikom. Najprije su dobile naše Zrinskice 21:18 (12:9), a u finalu i Sesvete Agroproteinku s +3 razlike rezultatom 22:19 (10:8).

Tijekom turnira najviše su pokazale gošće iz Slovenije te su osvojile i sve pojedinačne nagrade.
Za najbolju igračicu turnira proglašena je Anna Dobrić, najboljom vratarkom Klara Hrovatič, dok je najbolji strijelac turnira bila Anika Strnad s 15 postignutih zgoditaka.

Varaždinska Koka koju je dugo trenirao prerano preminuli trener Golik zauzele ja na ovogodišnjem memorijalu u Čakovcu u njegovu čast treće mjesto
Naše Zrinskice bile su četvrte na 2. memorijalu u znak sjećanja na njihovog legendarnog trenera

Domaćin i organizator turnira ŽRK Zrinski zauzeo je nakon dva doživljena poraza zauzeo posljednje 4. mjesto, ali treneru Mrđenu u ovom trenutku najvažnije je bilo da vidi što još treba popraviti u igri uoči početka prvenstva. Stoga su dobrodošle dvije jake provjere koje su imali na ovom turniru.

Prva utakmica protiv slovenskih viceprvakinja bilo je puno bolje uz minimalan poraz 21:18, uz vrlo dobru igru u obrani i nešto slabiju u napadu, dok protiv Koke u borbi za treće mjesto nije puno toga štimalo u igri našeg sastava tako da je zabilježen uvjerljiv poraz 23:29 (12:15).

ŽRK Zrinski na čelu s Đuro Belom i Ljubicom Vrbančić, te ostalim klupskim volonterima uz pomoć Županije i Grada Čakovca čiji su čelnici župan Posavec i gradonačelnik Kovač bili na otvaranju turnira, odnosno podjeli priznanja, organizirali su turnir na vrhunskom nivou.

U znak sjećanja na prerano preminulog legendarnog čakovečkog rukometnog trenera ove godine odigrano je 2. izdanje međunarodnog memorijalnog turnira

Uz njih pehare i priznanja najboljima na turniru u posebnom emotivnom trenutku, podijelila je uz klupske čelnike i gradonačelnika Kovača, supruga preranog preminulog čakovečkog trenera Đurđica Golik.

Župan Matija Posavec u društvu čelnika ŽRK Zrinski Đure Bela i Ljubice Vrbančić otvorio je 2. memorijal Željko Golik – Braco koji je u petak 30. kolovoza odigran u Čakovcu
2. memorijal Željko Golik – Braco
2. memorijal Željko Golik – Braco

 

2. memorijal Željko Golik – Braco

 

2. memorijal Željko Golik – Braco
2. memorijal Željko Golik – Braco

REZULTATI

– polufinale: RK Sesvete Agroproteinka – ŽRK Koka 31:26 (15:12)
– polufinela: RK Zelene Doline – ŽRK Zrinski 21:18 (12:9)
– za 3. mjesto: ŽRK Koka – ŽRK Zrinski 29:23 (15:12)
– finale: RK Sesvete Agroproteinka – RŽK Zelene Doline 19:22 (8:10)

Foto: Mario Golenko

Ostavi komentar