FOTO: Projekcija dokumentarnog filma Početak života u Murskom Središću

Grad Mursko Središće šalje priopćenje za medije koje u nastavku u cijelosti objavljujemo. 

U Centru za kulturu „Rudar“ Mursko Središće, povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji 15. svibnja 2019. godine, Grad Mursko Središće i MURID organizirali su projekciju dokumentarnog filma „Početak života“.

„Početak života“ je inspirativan dokumentarni film koji kroz živopisne priče o obiteljima diljem svijeta dočarava kako prvim kontaktima novorođena djeca stvaraju posebne veze sa svijetom koji ih okružuje i otkrivaju u kojoj je mjeri svijet mjesto vrijedno življenja. Film se, osim temom obitelji i odgoja, bavi i tematikom ranog razvoja djeteta te se fokusira na važnost faktora socijalnog okruženja za daljnju uspješnost djeteta, odnosno individualaca u odrasloj dobi.

„Obitelj je temeljna jedinica društva iz koje se stvaraju budući ljudi, iz koje se kreira kakva će djeca biti kad odrastu. Kakav će im biti karakter, stavovi i vjerovanja kojima će oni jednom graditi budući svijet. Iz toga se jednostavno nameće zaključak da je budući svijet rezultat našeg truda za djecu kojoj trebamo dati ljubav, nježnost, sigurnost i nadasve odgovoran i pravilan odgoj.“ – iznio je gradonačelnik Dražen Srpak.

Predsjednica MURID-a Silvija Pucko istaknula je kako se ovom projekcijom želi pokazati koliko je uloga cijele zajednice važna za optimalni razvoj djeteta te senzibilizirati okolinu o utjecajima koje može imati na dijete.

Projekciji filma također su prisustvovali: prim. mr. sc. Marija Hegeduš Jungvirth dr. med., Igor Šegović dr. med., Biserka Goričanec, dr.med.spec. obiteljske medicine, ravnatelji vrtića, ravnatelji škola, odgojiteljice, učitelji, psiholozi, predstavnici Policijske uprave Međimurske, načelnici općina, predstavnici udruga te brojni građani koje su srdačno i svečano dočekivali članovi Rudarskog zbora, članice Društva žena i članice Udruge mažoretkinje Mursko Središće.

Po završetku filma gradonačelnik Dražen Srpak i predsjednica MURID-a Silvija Pucko podjelili su Zahvalnice svima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli dobivanju statusa “Mursko Središće – grad prijatelj djece”.

Ostavi komentar