FOTO: Načelnica Višnja Ivačić i dalje ostaje na čelu općine, točka o referendumu nije prošla

Kako smo već pisali, jučer u ponedjeljak 16. rujna sazvana je 11. sjednica Općinskog vijeća Pribislavec, na kojoj se na dnevnom redu našao prvi korak pokretanja smjene načelnice Ivačić referendumom, što je ona već preživjela 2011. godine.

Tako je nakon gotovo dva i pola sata sjednice na red došla 15. točka na kojoj se donosila Odluka o raspisivanju referenduma radi opoziva općinskog načelnika i njegovih zamjenika. Nadalje u točci stoji da slijedom okolnosti koje su zadesile Općinu Pribislavec, te štetom koja je prouzrokovana mještanima Općine Pribislavec, donosi se Odluka o raspisivanju referenduma općinskog načelnika i njegovih zamjenika, radi nepovjerenja i moguće buduće štete koja bi mogla nastati daljnjim djelovanjem na istim dužnostima. 

Bilo je potrebno 2/3 glasova vijećnika kako bi se ova odluka izglasala, a rezultat je bio 6 glasova za i 5 suzdržanih. Vijećnica Natalija Ignac (NL grupe birača Željko Balog), Martina Kneklin (NS reformisti) i Dragutin Prprović (HSLS) nisu bili prisutni kod izglasavanje te točke, jer su ranije otišli sa sjednice. Sa sjednice je ranije otišao i zamjenik načelnice Željko Balog.

Suzdržani su bili Elvis Horvat (HNS), Slava Toplek (Hrvatski laburisti – Stranka rada), Gordana Žganec (HNS), Ljubica Pavić (NL grupe birača Željko Balog) i Kristijan Mihalic (HNS). Za referendum su glasali Demokrati Saša Rakić, Matija Ladić, Mladen Ladić, SDP-ovi vijećnici Nenad Pintarić i Sanja Mavrtin, te potpredsjednik općinskog vijeća Zoran Tomašić (HDZ). 

Više o ovoj temi možete pročitati u tiskanom izdanju Međimurskih novina, 20. rujna. 

Ostavi komentar