FOTO i VIDEO: Predsjednički kandidat Zoran Milanović održao izborni skup u Čakovcu

Zoran Milanović, predsjednički kandidat održao je predizborni skup u punoj dvorani Centra za kulturu Čakovec. Potporu mu je dalo čelništvo čakovečkog i međimurskog SDP-a, gradonačelnik Stjepan Kovač, zamjenik Mario Medved, Ivica Perhoč direktor ČAKOM-a, predsjednik međimurskog SDP-a Mladen Novak, te mnogi drugi.

Velikim pljeskom pozdravili su ga na početku nakon čega je održao govor od pola sata u kojem se dotaknuo tema pravosuđa, demografije, iseljavanja, rada nedjeljom, izbornog zakona, privatnog sektora, nedavnog štrajka nastavnika.

Zoran Milanović na skupu je rekao kako je nedavno razgovarao s jednim međimurskim strojobravarom koji je otišao raditi u Austriju.

-Radio je ovdje u Međimurju u jednoj uspješnoj firmi, jer ovdje su skoro sve firme uspješne, jer nisu državne, nego privatne, ali ne privatne eksploatatorske, već socijalne, ljudske i normalne. Taj čovjek mi kaže otišao sam raditi u Salzburg, otišao je jer sam ovdje imao loš odnos prema sebi, nitko nije cijenio moj rad. Pitam ja njega kolika je plaća, kaže on pa dobra za hrvatsku, međimurje, ali nije mi se svidjelo kako se ovdje ponašaju prema meni, ispričao je Milanović.

Rekao je kako se to događa u Međimurju, koje je primjer poštenog i odgovornog radnika.

– Bitno je da s ovim predsjedničkim izborima biramo način, duh, svjetonazor, koji je otvoren, građanski, koji ne mrzi, koji razgovara, koji je spreman i ući u konflikt, jer politika je borba za pravo, zaključio je predsjednički kandidat.

Milanović je dodao kako je ovo desetljeće bilo desetljeće totalne konfuzije.

-U kojem su se sva pravila koja su postojala ranije, pravila pristojnosti, arhitektura reda, socijala, ljudskih prava odjednom sve izmiješalo, rekao je.

Dio govora s izbornog skupa možete pogledati u nastavku. (foto: Mario Golenko)

Ostavi komentar