FOTO DVD Ivanovec održao svoju 96. godišnju skupštinu: Diplome i priznanja vatrogascima!

U Društvenom domu Ivanovec održana je 96. godišnju skupštinu DVD-a.

Skupštini su se odazvali i pozdravili u ime grada Čakovca i VZMŽ Mario Medved, Robert Meglić ispred VZG Čakovca i JVP Čakovca, predsjednik MO Ivanovec Tihomir Žbulj, predstavnici udruga s područja MO Ivanovec, DVD s područja VZG Čakovca te vatrogasci iz DVD-a Podbrest, DVD Držimurec-Strelec i DVD Donji Pustakovec.

Društvo danas broji 100 aktivnih članova od kojih su 60 člana starija od 18 godina, te 40 člana u dobi od 6 do 18 godina. Nakon završene obuke za zvanja tokom prošle kalendarske godine DVD Ivanovec bogatiji je za 3 vatrogasca, jednog dočasnika i jednog dočasnika I klase.

Nastupili su na gradskom i županijskom natjecanju za podmladak i mladež s tri ekipe PM 1, PM 2 i MM, te na natjecanjima za seniore gdje su nastupili sa ekipom žene B i muška B. S dvije ekipe podmlatka nastupili su i na Kupu Grada Čakovca. Uz obilje događanja u protekloj godini, nisu ih zaobišli niti pozivi na intervencije. U 2018. godini na intervencije izašli su ukupno 11 puta.

Od toga jedna intervencija bila je aktivno gašenje požara: 03.04. požar suhog granja. Dok su dvije intervencije bile tehničkog karaktera 12.05. ispumpavanje vode iz poplavljenog područja u Pribislavcu, 26.06. ispumpavanje vode iz šahta. Ostalih osam intervencija svrstane su u kategoriju ostalo. Nabavilo se i pregršt opreme u 2018. godini i to; 4 zaštitna kombinezona za šumske požare, 2 radio stanice Kenwood, 4 komada usisnih cijevi Ø 110, 3 komada ključa za spajanje cijevi, 2 torbice s užadi, 1 usisnu sitku, 1 svečano odijelo, 5 komada radnih odijela, 12 ženskih svečanih šešira, te metalni ormar za zaštitna odijela i izolacione aparate.

Tekuća godina obilježit će nabavka vatrogasnog kombi vozila za prijevoz putnika sukladno planu nabave VZG Čakovca. Na kraju Skupštine dodijeljena su i priznanja i odlikovanja sljedećim članovima društva. Spomenicu za 30 godina rada dobila je Gordana Bulović. Spomenicu za 10 godina rada dobile su Nada Kraljić, Katarina Tkalčec, Sandra Tkalčec, Ljiljana Žvorc i Marija Vuglač.

Diplome za zvanje Vatrogasac primili su: Roman Šestan i Luka Kranjčec.

Za vatrogasca l.klase: Anja Fučec i Aleksandar Barlović .

Za dočasnika: Helena Herman , i za dočasnika l.klase: Antonio Gužvinec.

Povelju za počasnog predsjednika društva DVD-a Ivanovec primio je Stjepan Herman.

Ostavi komentar