FOTO: Čakovcu uvjerljivo međimurski rukometni derbi protiv Preložana u Prvoj HRL Sjever

Drugu uzastopnu pobjedu izborili su rukometaši Čakovca u nastavku prvenstva Prve HRL Sjever i na taj način oživjeli nade da se mogu približiti momčadima koje se bore za gornji dio tablice. Sam vrh je ipak malo predaleko.

Pred dobro popunjenim tribinama čakovečke dvorane GOC i više od 500 gledatelja, subota je donijela međimurski derbi Čakovca i Preloga. Gosti su teško pratili tempo domaćina koji je imao “širu” kvalitetu i to je na kraju presudilo za uvjerljivu čakovečku pobjedu 35:29 (15:11).

Preložani su se držali dok je bilo “energije”, kako u prvom dijelu, tako i drugom, međutim, nakon dvadesetak minuta igre u oba poluvremena, nisu više mogli pratiti domaćina i tada se razlika samo povećavala u korist Čakovca.

Inače, od samog početka utakmice domaći rukometaši imaju vodstvo koje ne ispuštaju do kraja utakmice. Na poluvremenu četiri pogotka prednosti (15:11) za Čakovec.

U drugom dijelu rukometaši Preloga najbliže su se približili na dva pogodaka zaostatka (26:24), ali to je bilo ujedno sve što se tiče približavanja domaćinu. Domaći rukometaši odgovorili s tri vezana pogotka za mirnu završnicu i konačnih +6.

Čakovec je ovom pobjedom stigao do 15 boda te zauzimaju 8. mjesto, dok su Preložani s 9 bodova 12. momčad lige i slijedi im borba za opstanak.

Čakovec: Horvat, Marciuš, Tkalčec, Horvatić, Hozjan, Vuković, Škrobar, Krajner, Petek N., Petek M., Srnec, Farkaš, Herman, Jeftić, Korent i Sklepić. Trener: Borković.

Prelog: Lončarić, Novosel, Toplek, Novak, Bucat, Škvorc, Selimi, Petrošanec, Nestić, Mikec, Grabant, Sermek, Zadravec, Hranjec, Vargek i Požgaj. Trener: Hozjak.

(dz, nl)

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar