FOI predstavlja najjače poslodavce iz svijeta IT-a svojim studentima na tjednu karijera

FOI tjedan karijera

Informatičari i ekonomisti, koji kombiniraju svoje znanje s rano usvojenim poslovnim vještinama, a koje na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike dobivaju i od samih poslodavaca kroz work based learning model rada, među najtraženijim su kadrovima na tržištu rada.

FOI ima 370 aktivnih sporazuma o suradnji sa svojim partnerskim tvrtkama, prvenstveno iz IT industrije. Za razliku od nekadašnjeg modela zapošljavanja koji se odvijao na način da poslodavci biraju svoje zaposlenike, za FOI-jevce vrijedi obrnuti model po kojem pri kraju svog obrazovanja studenti biraju svoje poslodavce. Velika prilika za to ovogodišnji je 11. Tjedan karijera na FOI-ju, koji je započeo danas i traje do petka 27. svibnja, a organizira ga Centar za podršku studentima i razvoj karijera FOI.

Studentima FOI-ja svibanjski Tjedan karijera drugi je ovogodišnji organizirani sajam poslova u struci u nepunih godinu dana (prošli je održan u jesen 2021.), a novost je prijava studenata kroz jedinstvenu aplikaciju ‘CPSRKapp‘ nedavno razvijenu FOI-jevom ekspertizom, u kojoj svaki student FOI-ja kreira svoj ‘poslovni’ profil i u kojoj su sadržane sve nastavne i izvannastavne aktivnosti Fakulteta, što predstavlja dodatan iskorak u ranom razvoju karijera FOI-jevih studenata.

Voditeljica ovoga Centra doc Katarina Pažur Aničić uvodno je rekla kako će Centar u okviru ovog događaja proslaviti svoj 10. rođendan, a slavlju će se pridružiti i tvrtke koje su svoje sudjelovanje uspjele osigurati u konkurenciji tvrtki iz Hrvatske i inozemstva. O tome govore podaci koje je Centar prikupio na temelju iskustava bivših studenata, od kojih se 71% njih zaposlio u željenoj tvrtki unutar 3 mjeseca po završetku studija, a više od 82% unutar prvih 6 mjeseci. Svojim prvim zaposlenjem izrazito je zadovoljno 91% bivših studenata, čime je Tjedan karijera mjesto za najatraktivnije tvrtke iz svijeta IT-a i biznisa – zaključila je Pažur Aničić.

Dekanica varaždinskog FOI-ja dr. Nina Begičević istaknula je kako je cilj Tjedna karijera uključiti stručnjake iz prakse u FOI-jev inovativni nastavni proces rada, u kojem se naglasak stavlja na provedbu modela učenja kroz rad – work based learning i model rješavanja problemskih zadataka – problem based learning.

 

 

Ostavi komentar