Filip Ude najbolji u kvalifikacijama u Osijeku

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude na kvalifikacijama Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku osvojio je prvo mjesto i kao najbolji ide u subotnje finale.

36-godišnji Čakovčanin redoviti je sudionik gimnastičkih finala, ali rijetko se u njih kvalificira s najboljom ocjenom. Za svoju izvedbu na konju s hvataljkama Ude je ocjenjen s 14.350.  I treneri Igor Kriajimski i Mario Vukoja nisu krili oduševljenje rezultatom u Gradu na Dravi, ali najviše se ipak veselio naš gimnastički as.

Po završetku kvalifikacija član Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan izjavio je kako je sretan s nastupom, ali je za subotu najavio podizanje ljestvice. „U finalu ću dodati i element Busnari. Nisam ga radio na natjecanjima 2,5 godine, ali treba negdje početi“ kazao je i Ude dodavši da mu nije bitan konačni plasman već da vježbu odradi od početka do kraja. 2022. za sada se pokazuje kao jako dobra godina za najboljeg međimurskog sportaša.

Naime, osječko finale bit će mu nakon Cottbusa i Bakua treće od početka kalendarske godine, a nevjerojatno 65. u karijeri.  Hrvatski uspjeh u domaćoj dvorani upotpunio je i Osječanin Robert Seligman koji je s ocjenom 13.550 bio šestoplasirani na konju s hvataljkama. Čakovčanka Tijana Tkalčec će također u finale na preskoku jer je u kvalifikacijama bila šesta. 

Ostavi komentar