Filip Ude bez finala na konju na EP-u

Filip_Ude
Filip je ostao bez finala

Najbolji hrvatski gimnastičar, osvajač svjetskog zlata na preči 2017. godine, Tin Srbić sjajnim se trećim mjestom na kvalifikacijama plasirao u finale Europskog prvenstva.

Za svoju vježbu ocijenjen je s visokih 14.500 bodova. Prvo mjesto zauzeo je ruski gimnastičar Artur Dalaloyan (14.666), dok je drugoplasirani bio aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland (14.533).

Na preči se natjecao i Filip Ude, koji je nakon dugo vremena odlučio na velikom natjecanju nastupiti u višeboju. Nakon šest odrađenih sprava, Filip je u ukupnom poretku višeboja završio na 37. mjestu. U najjačoj mu disciplini – konju s hvataljkama, Filip je zauzeo 16. mjesto (13.733).

Na konju je nastupio i prošlogodišnji viceprvak Europe Robert Seligman. U današnjim kvalifikacijama Robert je za svoju vježbu zaradio ocjenu 13.966 što je bilo dovoljno za 13. mjesto, odnosno za mjesto treće rezerve u finalu

Među mnogobrojnim konjašima natjecali su se i naši Matija Baron te Jakov Vlahek. Baron je nakon dva pada sa sprave zauzeo slabo 99. mjesto. Nešto bolji je bio Vlahek koji je zbog jednog pada sa sprave svoj nastup na Europskom prvenstvu završio kao 74. (11.500).

Mladi Osječanin Aurel Benović, debitant na velikim natjecanjima, svoj je nastup na parteru završio kao 104. (10.566).

Danas nas očekuju ženske kvalifikacije u kojima će nastupiti tri hrvatske gimnastičarke – Christina Zwicker u višeboju, Ana Đerek na gredi i na parteru te Tijana Tkalčec na preskoku. Finale preče na rasporedu je u nedjelju.

Ostavi komentar