Ekipno natjecanje Murska alka najzabavniji je dio Ljeta uz Muru

I žene su se natjcale u gađanju u sridu

Ekipno natjecanje Murska alka najzabavniji je dio Ljeta uz Muru.

Ove godine i vremenske prilike bile su gotovo savršene i išle u prilog natjecateljima i publici. Sunce, nije peklo kao prethodnih dana, a lagani povjetarac ih je hladio, kako natjecatelje tako u brojnu publiku koja je pratila igru sjedeći na stepenicama  prirodnog amfiteatra u lučici na Muri u Murskom Središću.

Prije nekoliko godina članovi Rudarskog zbora smislili su igru Murska alka koja je uvatila korijen i postala tradicija. A sastoji su u tome da dva suigrača trećeg voze na taljigama, a on kopljem nastoji pogoditi alku u sridu. Kao i u pravoj alci tlo po kojem voze taljige s alkarom, nasuto je pijeskom. Uz tu glavnu igru, ekipe su se natjecale u još dvije zabavne igre s vodom.

Ove godine na Murskoj alki sudjelovalo je 10 ekipa. I to OK Plavi, Sport za sve, DVD Peklenica muška i ženska ekipa, Udruga udomitelja, KUD Mura 54+, Škola nogometa Rudar, Trkači klub Rudar, Gradski puhački orkestar Puhači i Hrvatski branitelji.

Pobjedu je ovaj put odnijela Škola nogometa Rudar. Drugo je mjesto pripalo muškoj ekipi Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Peklenice, a brončani je Gradski puhački orkestar iz Murskog Središća.

I dok su alkari na taljigama bili zaokupljeni gađanjem u sridu, na šetnici uz Muru odvijao se sajam domaćih proizvoda na kojem su domaći proizvođači na štandovi izložili sve što doma proizvode: od bučinog ulja, sira, raznih vrsta domaće tjestenine, domaćih voćnih likera, meda, kolača, bobičastog voća, igračaka.

Društvo žena Mursko Središće uz bogatu ponudu kolača na štandu koje su ispekle po domaćim receptima, odluučile su se i za humanitarnu prodaju kuhinjskih krpa za Međimursku zakladu solidarnosti Katruža. Nudile su dvije vrste: oslikane međimurskim motivom i stihovima i one oslikane voćem s ispisanim receptima.

Cijelu galeriju što se događalo na Ljetu uz Muru pogledajte OVDJE

Ostavi komentar