DVD ČREČAN održao svoju 100. jubilarnu godišnju skupštinu: Najviše pozornosti na obrazovanju članova!

U društvenom domu u Črečanu održala se jubilarna 100. po redu godišnja Skupština DVD-a Črečan. U podnesenom izvještaju Upravnog odbora društvo broji 47 punoljetnih članova i 10 pripadnika vatrogasne mladeži. Najviše se truda uložilo u obrazovanje članova, pohađanja seminara, obuka operativnih članova i rad s djecom i mladeži.

Operativnu postrojbu čine 15 vatrogasaca koji posjeduju važeća liječnička uvjerenja te njih 8 obučeni su za specijalnosti u vatrogastvu. Prema vatrogasnim zvanjima postrojbu čine; jedan vatrogasni dočasnik I klase, osam vatrogasnih dočasnika, devet vatrogasaca I klase, osamnaest vatrogasaca, jedanaest člana bez ispita te osam vatrogasnih veterana.

Kroz 2018. godinu DVD-e Črečan intervenirao je dva puta te su obje intervencije bile aktivno gašenje požara stambenog objekta i otvorenog prostora.

Preventivnu djelatnost provodila se podjelom edukacijskih letaka u svibnju, mjesecu zaštite od požara koji su podijeljeni po kućanstvima našeg naselja. Također smo u mjesecu svibnju sudjelovali u hodočašću vatrogasaca u svetište Majke Božje Bistričke

Natjecateljske ekipe učestvovale su na Kup natjecanjima, natjecanju VZO Nedelišće i županijskom natjecanju gdje su ostvareni vrlo dobri rezultati. Od opreme koja se nabavila u 2018. godini zahvaljujemo Općini Nedelišće na nabavci 4 para vatrogasnih čizama, a također nabavljene su i radne odore za naše članove i sitna vatrogasna oprema koja je zamijenila staru i dotrajalu opremu.

Riječi pohvale te čestitku za jubilarnu 100. obljetnicu DVD-u Črečan uputili su Darko Dania načelnik Općine Nedelišće, Zlatko Marciuš ispred VZO Nedelišće i VZMŽ, te ispred VMO Anđelka Horvat.

U mjesecu listopadu u dogovoru s načelnikom općine krenulo se s uređenjem vatrogasnog poligona kako bi u 2019. godini bili primjereni domaćin u organizaciji natjecanja VZO Nedelišće i proslave 100. obljetnice DVD-a koja će se održati 15.06.2019. godine..  

 

Ostavi komentar