Državno prvenstvo u kuglanju: Kuglač čakovečkog Želje pao na prvoj prepreci

Kuglač Tvarog
Kuglač čakovečkog Željezničara Tomislav Tvarog nažalost odmah je ispao iz borbe za naslov državnog prvaka

Ovaj vikend se na kuglani u Slavonskom Brodu održava završnica pojedinačnog prvenstva RH.

Nažalost, naš jedini predstavnik Tomislav Tvarog član čakovečkog Željezničara izgubio je već u prvom dvoboju od Ivana Pušića iz Osijeka i tako je za njega ovo prvenstvo završilo prije očekivanja, iako je imao vrlo jakog protivnika. Naime, Tvarog je bio optimističan i vjerovao je da može proći Pušića i da može poremetiti račune i drugim favoritima.

Sve je krenulo loše za Tvaroga na samome početku dvoboja. U prvom setu u pune je dobro držao korak u odnosu na protivnika, ali loše čišćenje koštalo ga je seta koji je završio s 127 čunja, 21 manje od protivnika. Drugi set odigrao je nešto slabije u pune, loše krenuo u čišćenje i s 130 gubi set za samo jedan čunj.

U nastavak je krenuo vrlo odlučno, srušio odličnih 148, ali tada mu Pušić pokazuje da nije slučajno odigrao najbolje kvalifikacije te uzima Tvarogu i ovaj set za samo jedan čunj, čime je automatski borba oko pobjednika završila. Zadnji set igrao se više reda radi kojeg je Tvarog osvojio s opet odličnih 148 i tako malo popravio ukupni dojam. Ukupno je srušio 553, a protivnik Pušić 571.

(Igor Maček)

Ostavi komentar