Vremenska prognoza: Dolazi zima iako je službeno došlo proljeće!

U nedjelju će vrijeme biti vjetrovito i hladno. U noći i ujutro moguća je susnježica ili slab snijeg, ali će tijekom dana ipak biti većinom suho uz mogućnost za sunčana razdoblja. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2, a najviša dnevna između 5 i 7 Celzijevih stupnjeva.

Ponedjeljak ostaje hladan, ujutro će vjerojatno temperatura biti dva-tri stupnja ispod nule pa je u većem dijelu županije moguć mraz, kao i šteta na poljoprivrednim kulturama. Izmjenjivat će se oblaci i kraća sunčana razdoblja, a prema večeri opet može biti slabe susnježice ili snijega. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 3 i 5 Celzijevih stupnjeva.

Zimsko vrijeme će se nastaviti i tijekom utorka. Većinom oblačno, vjetrovito i hladno uz moguću pojavu noćnih negativnih temperatura. Povremeno će padati susnježica i snijeg, a moguće je i stvaranje snježnog pokrivača, čak i u nizinama! Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar pa će temperatura zraka cijeli dan biti oko nule. Prava zima!

Nešto novih oborina bi moglo biti u srijedu i četvrtak. U srijedu bi to uglavnom bio snijeg ili susnježica jer će temperatura zraka i dalje biti oko nule. Puhat će sjeveroistočni vjetar koji dodatno pojačava osjećaj hladnoće. Snježnog pokrivača može biti čak i u nižim krajevima, a osobito u gorskim dijelovima Hrvatske.

U četvrtak će vjerojatno hladnoća malo popustiti, a oborina će biti manje. S obzirom na postupni lagani porast temperature u nizinama je vjerojatnija slaba kiša. Temperatura bi u popodnevnim satima trebala biti oko +5°C.

Za petak vrijeme izgleda malo povoljnije. Uglavnom suho, izmjena oblaka i sunčanih razdoblja i slabljenje vjetra. Jutro će biti hladno, moguća je pojava mraza, a dnevna temperatura se očekuje blizu 10 Celzijevih stupnjeva.

U danima vikenda većinom suho i danju polagano toplije. Noći će i dalje biti hladne uz mogućnost minusa i mraza pa su još uvijek moguće štete na poljoprivrednim i voćarskim kulturama. Danju djelomično sunčano i čini se da bi temperatura polako trebala rasti sve bliže prema 15 Celzijevih stupnjeva.

 

 

Ostavi komentar