Demokrati se osvrnuli na stanje u ŽB Čakovec: Pacijenti ne smiju biti žrtve političkog obračuna!

Nedopustivo je, da se političkim igrama dovodi u pitanje zdravlje pacijenata i funkcioniranje Županijske bolnice Čakovec. Bolnica nije mjesto političkog obračuna, kažu Demokrati. 

Priopćenje Demokrata Regionalna podružnica Sjever donosimo u nastavku: 

Događaji u Županijskoj bolnici Čakovec nas još jednom upozoravaju da politika mora van iz zdravstva jer smo dovedeni do situacije da se ugrožava funkcioniranje bolnice i zdravlje pacijenata zbog političkih igara. Želimo upozoriti da je stanje u Čakovečkoj bolnici ozbiljno i da pod hitno mora zaustaviti političko komadanje Županijske bolnice Čakovec. Zdravlje ne smije biti predmet političkih borbi i bolnica treba biti na usluzi svim Međimurkama i Međimurcima, a ne poligon za političke igre.

Političke igre HNS-a, SDP-a i HDZ-a koje se već mjesecima događaju u bolnici za posljedicu imaju sve veći broj odlaska liječnika i medicinskog osoblja i postavlja se pitanje, za koga se gradu novi bolnički paviljoni ako zdravstveni djelatnici bježe iz bolnice? Što će nam novi odjeli, ako će biti prazni?

Tko će u njima raditi? Politika mora van iz Čakovečke bolnice, bolnica je javno dobro svih građanki i građana Međimurja, a ne lokalnih političkih moćnika koji se preko bolnice žele osvetiti jednim drugima. Zdravlje ne smije biti predmet političkih igara i ne smijemo dopustiti uništavanje Županijske bolnice Čakovec. Pozivamo sve odgovorne da zdravlje naših sugrađana stave ispred svojih sitnih političkih interesa!

 

 

Ostavi komentar