Danijel Vinković iz Belice prvi je Hrvat protiv kojeg je podignuta optužnica Europskog tužiteljstva

Međimurac je prvi čovjek u Hrvatskoj protiv kojeg je Europsko tužiteljstvo podiglo optužnicu. U nastavku pročitajte zbog čega.

Neslužbeno se doznaje da je optužnica podignuta protiv Danijela Vinkovića, direktora u Poljoprivrednom obrtu Vinković i to za subvencijsku prijevaru na štetu državnog proračuna, te Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, tešku nešto manje od milijun eura.

Županijski sud u Zagrebu poslao mu je optužnicu kako bi na nju mogao odgovoriti, što je dio procedure prije nego što optužnica postane pravomoćna. Tek nakon što Vinković odgovori na nju i iznese svoje argumente, optužno vijeće odlučivat će je li optužnica osnovana. Ukoliko ju potvrdi, počet će i suđenje, koje bi, dakle, moglo biti prvo u Hrvatskoj na osnovu optužbi europskog tužiteljstva, piše Telegram.

Podsjetimo, Poljoprivredni obrt Vinković osnovao je Danijelov otac, Zlatko Vinković. Ova obitelj poljoprivrednika poznata je u Međimurju. Još od 2000. najviše se bave proizvodnjom krumpira. Osim toga, proizvode i luk, češnjak, tikve, ciklu i kupus.

 

Ostavi komentar