Dani turizma u Svetom Martinu na Muri uz tradicionalnu Klasiku uz Muru

Klasika uz Muru 2019. godine
Klasika uz Muru 2019. godine

Općina Sveti Martin na Muri poziva sve na Dane turizma 2021. godine u Centar za posjetitelje Žabnik. 

U petak 6. kolovoza od 18 sati Mlinarska kuća i Cocktail Catering by Shankeri pripremaju izvrsne koktele uz glazbenu podlogu DJ-a Igora Novosela, a subotnju večer započet ćemo od 19 sati predstavljanjem knjige Makovo zrno autorice Božene Malekoci-Oletić, koja govori o vizionaru, dugogodišnjem načelniku Općine Sveti Martin na Muri, gospodinu Franji Makovcu koji je iz malih potencijala kao makovo zrno preobrazio svoj kraj.

Volite li klasičnu glazbu, u subotu ponesite svoju dekicu i na neklasičan način uživajte na tradicionalnom koncertu Klasika uz Muru u režiji baritona Dominika Padarića uz pratnju pijanista virtuoza Patrika Zamude i gošćama Barbarom Suhodolčan i Gabrielom Hrženjak.

Sveti Martin na Muri i ovog je vikenda idealno mjesto provoda, zato ne odgađajte, već istražite svetomartinsku Muru pješice, biciklom, svetomartinskim turističkim vlakom ili novom turističkom atrakcijom Međimurja Bus on the move, koji svake subote obilazi najvažnije turističke atrakcije gornjeg Međimurja.

Razgledajte jedini plovni mlin na ovim područjima, zaplovite po rijeci Muri, postanite mlinar na jedan dan u interaktivnoj multimedijalnoj etnografskoj 3D zbirci Jen den v živleju mlinara Franca Žalara ili pak saznajte sve o skelarenju u novootvorenoj Skelarskoj kući.

Nakon razgleda najvažnijih turističkih atrakcija osvježite se u Mlinarskoj kući koja za vas nudi autohtone međimurske specijalitete i kvalitetnu pivsku i vinsku okrijepu.

Ostavi komentar