Danas nogometni praznik u M. Središću: Rudar igra 1. kolo hrvatskog kupa sa prvoligašem Slaven-Belupom

finale kup mns rudar
Rudar Mursko Središće

Ovaj utorak 29. rujna jedan je od onih dana koji će se pamtiti zauvijek u nogometnoj povijesti Rudara iz Murskog Središće. Igraju 1. kolo, odnosno šesnaestinu finala Hrvatskog nogometnog kupa s hrvatskim prvoligašem, koprivničkim Slaven Belupom.

Rudar je u posljednjem kolu poražen na domaćem terenu 3. HNL, ali taj poraz nije pokvario atmosferu u momčadi Dražena Škvorca te će “Laporniki” dati sigurno “120 posto” i pokušati pružiti što jači otpor uglednom gostu.

– Nema nikakve posebne pripreme, znamo da je Slaven prvoligaš i idemo u utakmicu sa stavom da damo sve od sebe i uživamo u utakmici koju smo zaslužili. Od Rudara se može očekivati da će svi dečki dati sto posto od sebe i nadamo se da će gledatelji uživati u utakmici i gostovanju prvoligaša na našem terenu, susret je najavio Nino Patafta.

Prvoligaš u Mursko Središće dolazi kao veliki favorit, ali kup ponekad nudi velika iznenađenja, te je trener Belupa Stipić oprezan uoči gostovanja, što se najbolji vidi po vrlo studioznoj pripremi za ovo gostovanje.

– Kup je jedno lijepo natjecanje u kojem smo mi prošle sezone osjetili njegovu prednost i draž ulaskom u polufinale. Tim smo rezultatom podigli fokus na nas i stvorili jednu određenu euforiju. Na taj osjećaj mislimo uoči sutrašnje utakmice u Murskom Središću i želimo ga ponovno osjetiti. Cilj nam je napraviti korak dalje i tome smo u potpunosti posvećeni. U subotu je moj stručni stožer bio na prvenstvenoj utakmici Rudara. Protivniku smo pristupili maksimalno seriozno: analizirali smo ih, uvidjeli infrastrukturu, teren… Danas ćemo uoči posljednjeg treninga prije sutrašnjeg susreta prezentirati sve svojim igračima. Želimo pobjedu, želimo ući u drugi krug natjecanja i prema tome smo u potpunosti usmjerili svu našu energije, rekao je Stipić.

Domaći napadač Nino Patafta iako još uvijek mlad iza sebe ima igračko iskustvo, bit će jedan od najvećih opasnosti prema golu gostiju, a uoči susreta gaji optimizam da Rudar može parirati Slavenu.

– Po meni riječ je o jednoj od boljih ekipa u prvoj HNL i veliki favoriti u ovom susretu, ali idemo im bar malo pokušati zakomplicirati i nadati se nekom pozitivnom ishodu. I ovim putem bi htio pozvati sve navijače da ih bude u što većem broju te da uživaju u gostovanju prvoligaša na Šoderki, poručio je uoči ovog povijesnog nogometnog susreta u Murskom Središću.

Susret počinje u 15 sati, a sudit će ga Nenad Vargović iz Virovitice, dok će dužnost pomoćnika obavljati Nikola Kečkiš, također iz Koprivnice i Goran Laporac iz Sladoljevaca.

(nl, foto: zv)

Ostavi komentar