11.7 C
Čakovec
Ponedjeljak, 14 lipnja, 2021

Cheesecake s jagodama: Desert gotov za 10 minuta, idealan za nedjeljno popodne

Cheesecake s jagodama, foto: pixabay
Cheesecake s jagodama, foto: pixabay

Tko se ne voli rashladiti slasnom kriškom torte od sira? Iskoristite sezonu jagoda i napravite jednostavni cheesecake iz čaše koji će biti gotov za čas.

Sastojci za dvije osobe:
125 grama sira mascarpone
150 grama jagoda
4 tvrda keksa
1 limun
1 žlica kristalnog šećera
2 žlice šećera u prahu
1 žlica maslaca

Priprema:

1. U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu žlicu limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute.

2. Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.

3. Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno.

4. Nježno izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.

5. Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda. Poslužite odmah! Dobar tek!

Ostavi komentar