Čestitka župana uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja

Matija Posavec
Matija Posavec

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je čestitku u kojoj stoji:

Poštovane Međimurke i Međimurci, s ponosom vam upućujem čestitke povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice velike vojno-redarstvene operacije Oluja koje obilježavamo 5. kolovoza. 

Toga je dana prije 25 godina zahvaljujući žrtvi i hrabrosti hrvatskih branitelja okončana višestoljetna borba za nacionalnu slobodu i državnu neovisnost, a Republika Hrvatska potvrdila je svoj međunarodni položaj i otvorila put prema demokratskom razvoju našeg društva. Operacija Oluja ostat će upamćena u hrvatskoj povijesti kao simbol zajedništva i pobjede, simbol vrijednosti zbog kojih s ponosom čuvamo uspomenu na hrvatske branitelje, invalide Domovinskog rada i članove obitelji poginulih, preminulih i nestalih branitelja. Među tim herojima je i 78 Međimuraca koji su diljem Hrvatske dali svoj doprinos jednoj od najvećih pobjeda našega naroda, na čemu ćemo im zauvijek biti zahvalni.

Sjećanje na spomenuta događanja obvezuje nas da budućim generacijama usadimo poštovanje prema onima koji su svoje živote utkali u temelje države, ali i da im ostavimo u nasljeđe društvo koje počiva na toleranciji, zajedništvu i solidarnosti, društvo koje brine za svoje najslabijeg članove i u kojemu svatko može dobiti priliku da, zahvaljujući svojem trudu, znanju i vještinama gradi svoj život.

Drage Međimurke i Međimurci, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom ovog velikog dana za hrvatsku državu i državnost te vas pozivam da ga obilježimo dostojno i skromno u skladu epidemiološkim preporukama.

Ostavi komentar