Čakovčanka Marina Gradišer nezavisna kandidatkinja na listi Amsterdamske ispred Demokrata!

Nositelj liste Amsterdamske koalicije, Valter Flego i dr. Marina Gradišer, nezavisna kandidatkinja na listi Amsterdamske ispred Demokrata družili su se s građanima u centru Čakovca.

Nositelj liste, Valter Flego osvrnuo se na najnovije ankete koje Amsterdamskoj koaliciji u ovom trenutku predviđaju 11% podrške i izjavio:

„Posljednji tjedan napravljene su tri ankete koje nas navode zajedno kao Amsterdamsku koaliciju i prema svima njima imamo minimalno 11 posto podrške, to je između jednog do dva mandata. Imamo 85 dana kampanje pred nama, osjeti se dobra energija i podrška koaliciji raste iz dana u dan.“

Flego se osvrnu i na nepošten odnos države prema razvijenim dijelovima Hrvatske, a posebno jer je riječ o krajevima koji prednjače po indeksu gospodarske snage, broju poduzetnika i sl. Smatra da bi bili još uspješniji kada bi Vlada dozvolila da se još jače razvijaju uz pomoć fondova Europske unije. Flego je naglasio „Hrvatska ja danas, na žalost, s 15% iskorištenosti raspoloživih EU fondova na predzadnjem mjestu u cijeloj Europi. To se mora promijeniti!“ Flegi se pridružila i dr. Marina Gradišer koja je istaknula kako je Hrvatska članica EU, ali nije ravnopravna članica. Smatra kako Vlada sluša i izvršava samo naloge i Bruxellesa, a ne potrebe vlastitih građana. „Bit ću zastupnica koja sluša naše ljude“ istaknula je Gradišer.

Gradišer je dodala kako: „Iako sam liječnica, ušla sam u politiku kad sam odlučila da ne želim biti pasivni promatrač, nezadovoljna razinom pravde, demokracije i tolerancije u Hrvatskoj. Moj cilj je našim ljudima u Hrvatskoj osigurati jednake šanse koje imaju i stanovnici razvijenijih članica EU, tako da budu ponosni građani Hrvatske i Unije.

Zastupat ću interese naših građanki i građana u Europskom parlamentu i zalagati se da Hrvatska postane zemlja u kojoj će se cijeniti izvrsnost, poticati znanje i stvoriti uvjeti za ostanak mladih. Hrvatska je već neko vrijeme u Europskoj uniji, vrijeme je da EU i njene vrijednosti uđu u Hrvatsku! Bit ću zastupnica koja neće samo slušati i izvršavati naloge iz Bruxellesa, već zastupnica koja prvenstveno sluša i štiti hrvatske građane i njihove interese.

Izvor: Demokrati

Ostavi komentar