Burno u Pribislavcu: Alen Pancer prozvao načelnika da ga ignorira zbog romske problematike

Alen Pancer
Alen Pancer

Jučer je održano u vijeće u Pribislavcu, a burno je bilo na aktualnom satu.

Za riječ se javio vijećnik Alen Pancer (Domovinski pokret) koji je prozvao načelnika zbog problematike koju svakodnevno ima s romskom populacijom koja pali smeće, gradi bespravne barake…

Vijećničko pitanje, to jest komentar snimili smo u nastavku:

Odgovor je dao načelnik Matija Ladić (Demokrati).

– Rješenje nije u tome da vi prozivate mene. Naravno, ako vi vidite da mene nema gore, pročelnica je tu, netko je tu, dogovorimo termin sastanka i riješimo to.

18. kolovoza zvali ste me 7 puta, prije toga poslali ste mi 350 slika, 50 poruka- sve na privatni broj. Nije tu da se netko ne želi javiti, ako se ja ne javim u tom trenutku, vjerojatno imam pravo na barem malo privatnog života. Ako ne, onda se tu preselim i bit ću 24 sata na raspolaganju.

Matija Ladić, načelnik Pribislavca
Matija Ladić, načelnik Pribislavca

U pravu ste, problemi u romskom naselju su goreći već duže vrijeme. Problemi paljenja, ilegalne gradnje, glasne muzike, problematike ima napretek. Tu se moram zahvaliti Republici Hrvatskoj izmjenama zakona o gospodarenju otpadom, jer se rješavanje tog problema svodilo na jedinice lokalne samouprave.

Moje je pitanje, malo i cinično, koliko bi mi trebali imati komunalnih redara da te probleme riješimo u nekom kraćem periodu. Da netko bude 24 sata i tamo stoji i sjedi na trčku. Mi imamo samo jednog komunalnog redara koji te probleme ne možemo sam riješiti.

Da, problemi postoje i detektirani su. U romskom naselju Pribislavec izgrađeno je preko 30 ilegalnih objekata. Po cijelom Međimurju ova dva spomenuta objekta su jedina koja su ove godine prijavljena kao ilegalna. Još jedna građevina u Maloj Subotici. Nije da zatvaramo oči pred problemom, ti su objekti prijavljeni, a da istina je da su se ljudi uselili u te objekte. Inspektor je bio na terenu, 7 puta, ako tu Državni inspektorat ne može ništa napraviti, gospodin Prprović jako dobro zna koliko je dopisa i papira napisao pa se ništa nažalost nije promijenilo.

Mi smo ilegalnu gradnju prijavili, što je u našoj nadležnosti, ti objekti ako će se rušiti, ako do toga dođe, rušit će se prema rješenju Državnog inspektorata.

Vi u ovih 120 dana koliko je nova vlast niste ponudili niti jedno rješenje. Radite na kritikama i dopisima, no ja očekujem pomoć od svih vijećnika vezano uz ovu problematiku, rekao je načelnik Ladić.

Ostavi komentar