Buknuo požar u skloništu za mačke, nekoliko ih je uginulo

Foto: Udruga Životni zov Varaždin

Požar je danas zadesio sklonište mačaka u blizini Gornjeg Kuršanca. Nekoliko mačaka nije se uspjelo spasiti.

Iz PU međimurske javljaju kako je danas, 10. studenoga, oko 7 sati i 35 minuta u predjelu zvanom „Požgališće“ u blizini Gornjeg Kuršanca, izbio požar na vikend kući i drvenom objektu gdje su bile smještene mačke lutalice o kojima brine udruga za životinje s područja Varaždinske županije.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, te dobrovoljnih vatrogasnih društva iz Pušćina i Nedelišća.

Provedenim očevidom uz inspektoricu zaštite od požara i eksploziva Odjela inspekcije Čakovec utvrđeno je da je do požara došlo uslijed prijenosa topline s dimovodne cijevi peći na kruta goriva na drveni zid objekta u kojem je bilo smješteno više desetaka mačaka koje su se razbježale iz objekta koji je u potpunosti izgorio, a nekoliko ih je nažalost uginulo. Potom se požar proširio na vikend kuću koja je djelomično izgorjela.

Iz objekta se više desetaka mačaka razbježalo, dok ih je nekoliko nažalost, izgorjelo. U vikend kući nalazio se 61-godišnji vlasnik, koji u događaju nije zadobio ozljede.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna. O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Ostavi komentar