Božena Polanec iz Žiškovca predstavila popularno jelo pripremljeno na vegetarijanski način

Lazanje su porijeklom talijansko jelo, a osnovni sastojci od kojih se pripremaju su tijesto i mljeveno meso, s dodatkom sira, umaka od rajčice i začina. Iako ih u Italiji vole nazivati vlastitim autohtonim jelom, naše su kuharice oduvijek pripremale jelo koje je u našem kraju poznato kao musaka.

Vrlo je slično lazanjama, a moderni ga je način života polako istisnuo iz naših jelovnika. Glavna razlika između musake i lazanji je u tome što se umjesto kora za lazanje, kao granica između mljevenog mesa, u musaki koristi krumpir.

Odličan recept pronađite na aktualnim TISKANIM STRANICAMA Međimurskih novina koje možete nabaviti od petka, 14. svibnja na prodajnim mjestima diljem Međimurja!

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE