Bioprognoza: Pripremite se na umor, razdražljivost i glavobolje

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Sudeći prema trodnevnoj biometeorološkoj prognozi DHMZ-a, do kraja radnoga tjedna moramo se naoružati strpljenjem te se pripremiti na vlastitu i tuđu razdražljivost, manjak energije, glavobolje i pojačan osjećaj umora.

Srijeda, 1.12.2021.

Biometeorološke prilike na području cijele zemlje bit će razmjerno nepovoljne, uz nešto nepovoljniji utjecaj u drugom dijelu dana u predjelima uz Jadran. Porast temperature zraka uz jačanje vjetra s jugozapada tijekom dana može kod meteoropata izazvati umor, manjak energije, glavobolju i pojačanu razdražljivost.

Sunčana razdoblja u prvom dijelu dana, mogu pozitivno utjecati na poboljšanje raspoloženja.

Četvrtak, 2.12.2021.

Nepovoljne biometeorološke prilike na području cijele zemlje bit će posljedica atmosferskih nestabilnosti i južine. Takve vremenske prilike kod meteoropata mogu pridonijeti slabijem raspoloženju, umoru, razdražljivosti i glavobolji.

Utjecaj vremena osjećat će i kronični bolesnici pa im se preporučuje izbjegavanje suvišnih napora.

Petak, 3.12.2021.

Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike očekuju se osobito u prvom dijelu dana. Meteoropati bi mogli biti lošeg raspoloženja i slabije koncentracije, a zahlađenje, osobito u unutrašnjosti zemlje, moglo bi pojačavati tegobe reumatičara, te plućnih i srčanih bolesnika.

Uz kratkotrajnu stabilizaciju atmosfere i razvedravanje u drugom dijelu dana, nepovoljan utjecaj vremena će slabiti. Porebno je adekvatno se odjenuti i zaštititi od hladnoće.

Ostavi komentar